van der Horst

European Motor Show Brussels 2016: Porsche en Mercedes ieder met twee Europese premières

Porsche vergeet ook de racewagens niet op hun stand
Porsche vergeet ook de racewagens niet op hun stand
Een totaal van elf Europese premières toont misschien wat magertjes in Brussel op het autosalon, maar er zitten wel enkele prachtexemplaren bij die we u als autosportwebsite niet willen onthouden. Zo staat op de stand van Porsche de nieuwe 911 Turbo te blinken, die kort na de introductie van de 'gewone' 911 dus zijn opwachting maakt. Broederlijk daarnaast vinden we de al even impressionante Macan GTS.
  • Powercars
Porsche 911 Turbo & Macan GTS
Porsche 911 Turbo & Macan GTS
De 911 Turbo is visueel meteen te onderscheiden van het basismodel door zijn luchtinlaten voor de achterwielen, maar ook onderhuids is het een echte krachtpatser. De 3,8 liter boxermotor spuwt zo'n 540pk, een slordige 20 meer dan de vorige generatie. Enig minpunt is zijn prijs, die wel eens kort bij de 200.000 euro zou kunnen gaan liggen. Ook de Macan werd wat gekieteld, de GTS-versie met vierwielaandrijving beschikt over 360pk en doet hiermee wat beter dan de Macan S, die tot voor kort nog de krachtigste was. Qua prijs zal de vierzitter ongeveer de helft kosten van de naast hem geparkeerde 911 Turbo.

De opgefriste Mercedes SL
De opgefriste Mercedes SL
Ook Mercedes komt met twee Europese premières; de GLS is de nieuwe naam voor de GL, meteen de grootste SUV in hun gamma. Ook de opgefriste SL-klasse staat op hun stand te pronken, van de tweezitter gaat het dak er nu af (of op) tegen een snelheid tot 40 km/u. De krachtigse versie, de SL65 AMG, krijgt traditioneel weer een 6-liter V12 van maar liefst 630pk. Daarvoor zal ongetwijfeld wel diep in de portemonnee moeten worden getast.

Foto's: Marnik Mouchaers



  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons