van der Horst

Australië: Hamilton eveneens primus in vrije training 2 - Rosberg crasht

Lewis Hamilton - Mercedes-AMG
Lewis Hamilton - Mercedes-AMG
Nadat Lewis Hamilton de snelste bleek in de eerste training van het seizoen, eindigde hij ook in de tweede sessie op vrijdag bovenaan de tabellen. Teamgenoot Nico Rosberg van zijn kant crashte toen hij een nieuwe voorvleugel testte. De weersomstandigheden waren nog steeds zeer wisselvallig, met nog altijd een felle wind, wat Max Verstappen ertoe deed besluiten geen risico's te nemen en in de box te blijven, terwijl de beide Williams- en Renault-bolides zich beperkten tot een installatieronde.
  • Powercars
Kimi Räikkönen
Kimi Räikkönen
Lewis Hamilton bleef eveneens lang in de pitbox staan, terwijl de piste opdroogde, maar na een uur in de negentig minuten durende sessie achtte de regerende wereldkampioen de tijd rijp voor een eerste ronde en katapulteerde hij zich meteen naar de toppositie in de tabellen. Checco Perez leek  na twee paarse sectoren op weg om in zijn Force India voor de verrassing te zorgen, maar een foutje in de laatste sector verhinderde een toptijd. De chrono's waren evenwel een pak trager dan eerder vandaag en uiteindelijk hield Hamilton respectievelijk Le Mans-winnaar Nico Hülkenberg en Kimi Räikkönen af. McLaren-Honda zag beide wagens opnieuw in de top tien eindigen, met Alonso op P7 een half tiende sneller dan Button.

Fernando Alonso - McLaren-Honda
Fernando Alonso - McLaren-Honda
Rosberg deed wat hij vooral niet moest doen, crashen met een nieuwe neus; een onderdeel dat Mercedes in de eerste training bewust niet had gemonteerd vanwege de risico's omwille van de weersomstandigheden. De crash van de Duitser leverde zelfs even een viruele safety car op. Waarna hij zijn wagen terug naar de pits trachtte te leiden, om luttele ogenblikken later door zijn team (waarschijnlijk op vraag van de wedstrijdleiding) aangemaand te worden te stoppen. Opvallend was hoe de McLaren's en vooral de Manor's enorm veel rondjes afhaspelden, daar waar andere rijders hun tracktime zoals gemeld beperkten.

Morgen, voor de laatste training en de kwalificaties, worden betere weersomstandigheden verwacht. Vandaag was, zoals Stoffel Vandoorne het omschreef, vooral een maat voor niets...

Uitslag Vrije Training 2 F1 Grote Prijs van Australië 2016

#RijderTeamResultaat
1.Lewis HamiltonMercedes AMG1:38.841
2.Nico HülkenbergForce India+0.467s
3.Kimi RäikkönenScuderia Ferrari+0.645s
4.Daniel RicciardoRed Bull Racing+0.694s
5.Carlos Sainz Jr.Toro Rosso+0.853s
6.Fernando AlonsoMcLaren Honda+1.054s
7.Jenson ButtonMcLaren Honda+1.167s
8.Sebastian VettelScuderia Ferrari+1.920s
9.Sergio PérezForce India+2.415s
10.Daniil KvyatRed Bull Racing+3.570s
11.Esteban GutierrezHaas+4.050s
12.Pascal WehrleinManor+4.560s
13.Romain GrosjeanHaas+4.890s
14.Rio HaryantoManor+5.463s
15.Nico RosbergMercedes AMG+8.515s
16.Kevin MagnussenRenault(geen tijd)
17.Jolyon PalmerRenault(geen tijd)
18.Felipe MassaWilliams(geen tijd)
19.Valtteri BottasWilliams(geen tijd)
20.Max VerstappenToro Rosso(geen tijd)


Foto's: Georges De Coster



  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons