van der Horst

Bahrein: Stoffel Vandoorne "Ik had misschien nog beter kunnen doen"

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Nadat Stoffel Vandoorne gisteren onverwacht zijn allereerste vrije training aan boord van de McLaren MP4-31 mocht afwerken, stond vandaag al de eerste kwalificatiesessie op het menu. In deze sessie hield de Rumbekenaar niet alleen het hoofd koel, hij plaatste zijn McLaren-Honda ook op de grid voor het exemplaar van zijn ervaren teamgenoot Jenson Button. Na afloop van zijn eerste kwalificatiesessie in de Formule 1 toonde onze landgenoot zich opgetogen over zijn prestatie.
"Het was een redelijk goede ronde", vertelt Vandoorne die hier in de GP2 Series al meermaals won. "Er zijn altijd zaken die je kan verbeteren. Als ik nog een kans had gekregen, had ik misschien nog beter kunnen doen. Het is hetzelfde voor iedereen en P12 is wat het geworden is."

Of hij in de punten kan eindigen op een circuit dat hem in het verleden meer dan goed lag? "Wel, ik zou geen voorspellingen doen voor morgen. Ik denk dat de kwalificaties vandaag een goed resultaat opgeleverd hebben. Er zijn heel wat zaken om te analyseren voor morgen, verschillende strategieën, maar ik heb vertrouwen dat ik een goede prestatie kan neerzetten. Wat dan ons zal brengen, zullen we morgen zien."

Foto: Georges De CosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Formule 1 op zaterdag 2 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Bahrein.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons