van der Horst

Duitsland: Pirelli geeft bandenkeuze rijders vrij

De Pirelli banden
De Pirelli banden
Dit weekend gaat de vierde Grote Prijs van deze maand door, de twaalfde manche van het wereldkampioenschap. Pirelli heeft voor deze wedstrijd op Hockenheim de volgende bandensoorten mee: de medium, de soft en de supersoft. Alle teams, behalve Force India, kiezen voor hun rijders slechts één set van de mediums. Het rijdersduo van de in Silverstone gestationeerde team neemt maar liefst 3 sets van deze compound voor hun rekening. Mercedes AMG, dat dit weekend voor eigen publiek uitkomt, koos voor één set medium-, vier soft- en acht supersoftbanden. Ook Red Bull Racing, Toro Rosso en Manor kiezen voor dezelfde samenstelling.
  • Heinz Performance
Paul Hembery - Motorsportbaas Pirelli
Paul Hembery - Motorsportbaas Pirelli
Scuderia Ferrari heeft dan weer een iets andere keuze gemaakt. Zo hebben de Italianen een set van de softbanden meer dan hun Duitse rivalen, en nemen hierdoor een set minder van de zachtste rubbers mee. Ook Sauber en McLaren-Honda hebben deze keuze gemaakt. “Hockenheim is een beetje een duik in het ongewisse, want we hebben hier twee jaar geen wedstrijd gereden. En ook toen werd de race afwisselend gehouden met de Nurburgring, dus iedereen mist data uit het verleden vergeleken met andere plaatsen waar we komen”, aldus Paul Hemberey van Pirelli Motorsport. “De wagens gaan uiteraard sneller sinds 2014, dus daarom hebben we gekozen voor een banden allocatie die harder is dan de vorige keer.”

Bandenkeuzes GP Duitsland 2016
Bandenkeuzes GP Duitsland 2016
Ook het weer kan in Duitsland een factor spelen. “De meest opmerkbare karakteristiek van de wedstrijd in 2014 was het wisselvallig weer. Tijdens de race was het circuit 20 graden kouder dan de dag ervoor tijdens de kwalificatie”, gaat de Pirelli Motorsport-baas verder. “Met de Grote Prijs van Duitsland die doorgaat op ongeveer hetzelfde tijdstip van het jaar, bestaat er uiteraard de kans dat dit wederom kan voorvallen.” De exacte toewijzing van alle rijders kan u terugvinden op de afbeelding hiernaast (en zoals steeds, klik op de afbeelding om deze te vergroten).


Foto's: Racing International Photography, Georges De Coster & Pirelli Motorsport
Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op dinsdag 26 juli 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Duitsland.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons