van der Horst

Groot-Brittannië: Pirelli geeft bandenkeuze rijders vrij

De Pirelli banden - van ultrasoft tot regenband
De Pirelli banden - van ultrasoft tot regenband
Juli is dit seizoen de drukste maand voor de koningsklasse van de autosport met maar liefst vier Grote Prijzen F1. Het drama van Oostenrijk is nog niet geluwd of het F1-wereldje strijkt alweer neer voor de volgende manche: de Grote Prijs van Groot-Brittannië, race tien op de kalender 2016. Deze keer neemt Pirelli hard, medium en soft compounds mee. Het merendeel van de teams opteert voor zeven sets van het meest zachte rubber. Scuderia Ferrari, Toro Rosso en Sauber kiezen voor meerdere van deze geel-gemarkeerde banden. De Italianen kiezen voor één set meer en de Zwitsers nog een set er bovenop. Force India kiest slechts voor zes sets.
  • Shopa
Paul Hembery - Motorsportbaas Pirelli
Paul Hembery - Motorsportbaas Pirelli
“De meerderheid van de teams heeft gekozen voor de meest zachte band die ter beschikking is en dat is een blijvende trend dat we al gans het jaar zien”, aldus Paul Hembery van Pirelli Motorsport. “Het is meer dan duidelijk dat veel van de rijders voor een agressieve strategie kiezen, en op een circuit zoals Silverstone kan dit leiden tot meerdere bandenwissels. Het weer in Groot-Brittannië is zoals gewoonlijk heel wisselvallig, net zoals vorig jaar, en dat wil zeggen dat we waarschijnlijk een onvoorspelbare race zullen zien.”

Bandenkeuzes GP Groot-Brittannië 2016
Bandenkeuzes GP Groot-Brittannië 2016
Het valt weer op dat per team alle rijders dezelfde toewijzing hebben. Slechts bij één renstal is dit niet het geval. Bij het team van de Amerikaan Gene Haas kiest Romain Grosjean voor twee sets van de harde band en vier sets van de mediums. Teamgenoot Esteban Gutierrez gaat voor een set harde banden minder, met als gevolg dat hij één set meer heeft van de medium compound. De exacte allocatie van alle rijders kan u terugvinden op de afbeelding hiernaast (en zoals steeds, klik op de afbeelding om deze te vergroten).
Foto's: Georges De Coster & Pirelli
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons