van der Horst

F1 kortnieuws: Grid girls verdwijnen

F1 grid girl
F1 grid girl
We beginnen dit nieuwsbericht met voor menig fan enigszins schokkend nieuws uit de Formule 1-wereld. Formule 1-eigenaar Liberty Media maakte woensdag bekend dat de koningsklasse van de autosport het vanaf nu moet stellen zonder de geliefde grid girls. De Formule 1 heeft besloten dat de ‘pitspoezen’ niet meer passen in het nieuwe imago, wat Liberty Media het wereldkampioenschap aan wil meten.
  • Dreamdrive
F1 grid girls
F1 grid girls
De positie van de smaakvolle, soms schaars geklede dames stond al langer ter discussie. Vraag is of het nog wel van deze tijd is om een dame een bordje omhoog te laten houden op de startopstelling, ondertussen een sponsor van de Grand Prix aanprijzend. Commercieel directeur van de Formula One Group, het overkoepelende orgaan van de F1, Sean Bratches vertelt: “Grid girls zijn decennialang een traditie geweest bij een Grand Prix, maar wij vinden dit een gewoonte die niet strookt met onze merkwaarden en tegenstrijdig is met de hedendaagse maatschappelijke normen”. De grid girls verdwijnen ook van de startopstelling bij de races in het voorprogramma van de Formule 1.

Alfa Romeo Sauber F1 Team
Alfa Romeo Sauber F1 Team
Afgelopen week maakten de Formule 1-teams van Alfa Romeo Sauber, Renault en Williams hun presentatiedatum van de nieuwe F1-bolide bekend. Eerder al brachten de teams van Ferrari, Mercedes, Mclaren en Toro Rosso de lanceerdatum van hun Formule 1-auto voor 2018 naar buiten.
 

Presentatiedata F1-bolides tot nu toe:


15-2-2018 Williams Martini Racing

20-2-2018 Alfa Romeo Sauber, Renault Sport F1

22-2-2018 Mercedes AMG F1 Team, Scuderia Ferrari

23-2-2018 Mclaren

25-2-2018 Toro Rosso

Foto's: Racing International Photography & Sauber F1 Team



Dit artikel werd gepubliceerd door Michel Helders in Formule 1 op woensdag 31 januari 2018.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons