van der Horst

F1 kortnieuws: Liberty Media zet vernieuwingsdrang voort

F1 grid girls
F1 grid girls
Formule 1-eigenaar Liberty Media is korte metten aan het maken met de Formule 1 ‘oude stijl’. Gisteren maakte de Formula One Group bekend dat er een eind komt aan het gebruik van de zogenaamde ‘pitspoezen’, vandaag kwam naar buiten dat een formule 1-wedstrijd nu een uur en 10 minuten later aanvangt dan de gebruikelijke 14:00 voor een Europese Grand Prix.

Start GP China 2017
Start GP China 2017
Decennialang werd om twee uur in de middag het startschot van een Europese Formule 1-race gegeven. De Formula One Group, overkoepelend orgaan van de F1, komt nu tegemoet aan de wensen van het publiek en de tv-zenders door een nieuwe starttijd in te voeren. Voortaan gaat een wedstrijd van de koningsklasse van de autosport van start om 15:10, een uur en tien minuten later dus. Dat om beter te kunnen aansluiten op de programma-indeling van de tv-zenders, en omdat het latere tijdstip volgens de Formula One Group beter tegemoet komt aan het kijkgedrag van de doelgroep. Behalve het feit dat een Grand Prix later begint, zijn ook de aanvangstijden van de vrije trainingen en kwalificatie een uur naar achteren opgeschoven. De kwalificatie van een Europese Grand Prix begint nu dus om 15:00.

F1 grid girls
F1 grid girls
Het besluit van de Formule One Group om het voortaan te doen zonder de geliefde grid girls leidde tot veel discussie bij zowel voor- als tegenstanders van de maatregel. Voormalig Formule 1-chef Bernie Ecclestone ventileerde in de Britse tabloid The Sun zijn mening over de beslissing. “Het wordt nu allemaal wel een beetje preuts”, aldus Ecclestone tegenover de krant. “Ik snap niet hoe een knappe meid die met een bordje voor een F1-bolide staat voor iemand beledigend kan zijn. Ze zijn allemaal goed gekleed. De dames maakten deel uit van de show en van de spanningsopbouw voorafgaande aan een Grand Prix.”

Volle tribunes in Assen
Volle tribunes in Assen
Ondertussen wordt er bij de buren stug doorgewerkt aan een terugkeer van de Grand Prix van Nederland. Vorige week liet TT Circuit Assen al weten dat zij een bezoek hadden gekregen van een delegatie van de FIA voor een inspectie, met positieve resultaten. Nu hebben ook de provincie Drenthe en de gemeente Assen de handen ineengeslagen om een haalbaarheidsonderzoek op te starten naar een organisatie van een Formule 1-race. Hierbij wordt door een extern onderzoeksbureau gekeken naar het financiële plaatje, maar ook naar regelgeving en plaatselijk beleid. De verwachting is dat het onderzoek in maart wordt afgesloten.


Foto's: Racing International Photography & Formule Renault NEC




Dit artikel werd gepubliceerd door Michel Helders in Formule 1 op vrijdag 2 februari 2018.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons