van der Horst

Monaco: "Red Bull is te traag, en niet een klein beetje", zegt Verstappen

Max Verstappen
Max Verstappen
Tijdens de eerste twee vrije trainingen voor de Grote Prijs van Monaco, bleken de Ferrari-rijders het snelste duo van de dag te zijn. Hamilton (Mercedes) volgde, met daarna de Red Bull van Max Verstappen. De Nederlander sleurde zijn wagen rond het Circuit de Monaco en kwam daarbij enkele keren dicht bij de vangrail. Toch denkt Verstappen dat de snelheid van zijn Red Bull niet genoeg zal zijn om de overwinning te grijpen op zondag.
  • Hamofa Performance
“We zijn te traag, en geen klein beetje", aldus Verstappen aan F1 TV. “We moeten echt snelheid vinden. Iedereen heeft last van verkeer, dus dat is geen excuus. We moeten naar de optimale rondetijden of sectoren kijken, en dan zitten we er behoorlijk naast." Max Verstappen klaagde gedurende de trainingssessies dat hij zich niet op zijn gemak voelde in de wagen. Dat is meestal niet het geval voor de 'vliegende hollander'. "Normaal gesproken voel ik me altijd redelijk op mijn gemak in de auto en vind ik eenvoudig een goed tempo. Deze week duurt het allemaal te lang. De wagen ligt me niet", zei de Red Bull-ster.

De snelheid van Ferrari was niet alleen een verrassing voor de fans, maar ook voor Red Bull. "Ik ben gewoon verbaasd over hoe competitief Ferrari is", zei Verstappen. "Maar ik denk dat het gewoon laat zien dat wij behoorlijk zwak zijn. Gelukkig is er een vrije dag. Dan kunnen we meteen onderzoeken wat er mis is.”

De derde vrije training van de Grote Prijs van Monaco vindt zaterdag plaats om 12u.

Foto: Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Formule 1 op vrijdag 21 mei 2021.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons