van der Horst

Francorchamps: Robert Shwartzman nieuwe leider na zege in sprintrace

Robert Shwartzman - Prema Racing
Robert Shwartzman - Prema Racing
Robert Shwartzman (Prema Racing) heeft op dominante wijze de Formule 2 sprintrace te Spa-Francorchamps gewonnen. Met deze zege neemt de Rus de leiding in de tussenstand van het kampioenschap over van Callum Ilott (UNI-Virtuosi Racing). Ilott moest al in de eerste ronde de handdoek werpen na een aanrijding met Yuki Tsunoda (Carlin). Voor Prema Racing werd de race een ware triomftocht met tevens de tweede plaats van Mick Schumacher.
  • STX Motorhomes
Robert Shwartzman vertrok van op de derde plaats, maar nam al snel de leiding van de wedstrijd nadat de twee rijders voor hem, Daniel Ticktum en Roy Nissany, op elkaar inreden. Shwartzman kwam niet meer in de problemen en reed onbedreigd naar de zege temeer daar Ticktum, waarvan de wagen beschadigd raakte tijdens de aanrijding in de eerste ronde en die in het begin van de wedstrijd op de tweede plaats reed, de rest van het peloton ophield. De Brit zou uiteindelijk als tiende eindigen.

Guanyu Zhou (UNI-Virtuosi Racing) legde beslag op de laatste podiumplaats. Nikita Mazepin (Hitech) en Luca Ghiotto (Hitech) maakten de top vijf vol. Louis Deletraz (Charouz Racing), Christian Lundgaard (ART Grand Prix) en Artem Markelov (HWA Racelab) pakten de resterende punten.

Foto: Prema Racing



  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons