van der Horst

Stiermarken: Robert Schwartzman houdt Yuki Tsunoda af

Robert Schwartzman - Prema Racing
Robert Schwartzman - Prema Racing
Niet alleen de kwalificatie van de Formule 1 had last van het regenweer op de Red Bull Ring, ook de Formule 2 voelde de impact van de dreigende wolken boven het Oostenrijkse circuit. Na een uur ging de hoofdrace toch van start en het was Robert Schwartzman (Prema Racing) die als overwinnaar uit de bus kwam, voor polesitter Yuki Tsunoda (Carlin).
Yuki Tsunoda - Carlin
Yuki Tsunoda - Carlin
Eens de race op gang kwam, was het Tsunoda die lang leidde, maar een trage pitstop zag Schwartzman en Guangyou Zhou (Virtuosi) passeren. Terwij de Rus zijn voorsprong kon uitbouwen, ontspon er zich achter hem een strijd tussen de Chinese en Japanse piloot, die uiteindelijk in het voordeel van Tsunoda eindigde. De Carlin-piloot kwam in de eindfase nog in de buurt van Schwartzman, maar de regerende Formule 3-kampioen hield het hoofd koel en bleef aan de meet anderhalve seconde voor.

Tijdens deze race liep het een stuk vlotter voor Mick Schumacher (Prema Racing), die een negende chrono klokte tijdens de kwalificaties. In de eindfase van de wedstrijd belaagde hij nog Zhou, maar hij kwam een tiende tekort om zijn eerste podiumplaats te claimen. Callum Illot - winnaar van de feature race vorig weekend - vervolledigt de top vijf. Ondanks het weer was er maar één opgever te melden. Artem Markelov (HWA Racelab) zou de start missen nadat hij zich vastreed in de gravelbak.

Foto's: Formula 2Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule 2 op zaterdag 11 juli 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Stiermarken.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons