van der Horst

F3 Euro: Brands Hatch: Prema Powerteam gaat driemaal met de bloemen lopen

Raffaele Marciello
Raffaele Marciello
Het Italiaanse Prema powertam heeft het ganse F3 weekend op Brands Hatch gedomineerd, na de drie snelste tijden gepakt te hebben voor de drie races won het ook alle drie races. De overwinningen gingen wel telkens naar een andere rijder van het team, zo won eerst Alex Lynn, daarna Raffaele Marciello en tenslotte Lucas Auer. De overwinning van de Oostenrijker kwam er wel nadat Marciello, die als eerste onder de vlag doorkwam, gediskwalificeerd werd voor onregelmatigheden aan de versnellingsbak van zijn wagen.
Bij de eerste race schoot Lynn van de pole naar de leiding en bleef daar tot het einde van de wedstrijd, alhoewel Maciello constant druk uitoefende op de Brit. Ook de derde plaats ging met Lucas Auer naar een rijder van het Prema Powerteam, maar de Oostenrijker profiteerde van de opgave van Sven Müller. Vierde werd Felix Rosenqvist (Mücke Motorsport) voor Harry Tincknell, Tom Blomqvist, Jordan king en Josh Hill. Daniil Kvyat die deze week besloot om zijn F3 campagne verder te zetten naast een deelname aan het GP3 kampioenschap pakte de tiende plaats na William Buller.

Bij de start van race 2 nam Marciello revanche op Lynn, de Italiaan was nu het beste weg en nam de leiding van de wedstrijd in handen en hield de Brit gans de race achter zich. Lucas Auer kwam opnieuw als derde over de streep en bezorgde Prema Powerteam een tweede drievoudige overwinning.  Sven Müller (Ma-con) haalde ditmaal de meet wel en werd vierde na een lang duel met Rosenqvist (Mücke Motorsport) die vijfde werd. Blomqvist, Tincknell, Hill, Buller en Mardenborough maken de top 10 vol.

Opnieuw verraste Marciello de polesitter Lynn bij de start en reed regelrecht naar een tweede opeenvolgende overwinning. Althans dat dacht de Italiaan maar na de race werd er een onregelmatigheid gevonden met de transmissie verhoudingen van de wagen en de Marciello werd uit de uitslag geschrapt. De overwinning ging niet naar Lynn die moest opgeven met mechanische problemen toen hij tweede lag maar naar Lucas Auer die zijn runner-up positie zag omgezet in een overwinning. Tincknell promoveerde naar de tweede plaats en Rosenqvist kreeg zo toch nog een podiumplaats aangereikt. Vierde werd Sven Müller voor Tom Blomqvist, Lucas Wolf, Nicholas Latifi en Roy Nissany. Marciello blijft wel ruim op kop staan in het kampioenschap voor Rosenqvist en Auer.

Foto: Hans van OnsemSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op maandag 20 mei 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brands Hatch.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons