van der Horst

F4: Spa Euro Race: Neal Van Vaerenbergh maakt progressie met zevende en vijfde plaats

Neal Van Vaerenbergh
Neal Van Vaerenbergh
Na een frustrerende race gisteren waar hij na een slechte start als elfde over de meet kwam, voelde Neal Van Vaerenbergh zich vandaag beter in zijn sas. In de tweede race remonteerde hij van de elfde startplaats naar de zevende plaats bij de aankomst. In de derde volledig uitgeregende race kon hij gestart als zevende opnieuw twee plaatsen goedmaken en werd vijfde. De twee races werden allebei gewonnen door de Fransman Antoine Hubert.
Van Vaerenbergh had veel vertrouwen in de race, want ondanks zijn slechte startpositie (elfde) wist hij dat hij snelle rondetijden had neergezet bij de eerste race. De jonge Belg kon dan ook opklimmen in het klassement door de voor hem gestarte De Peretti, Rossero  en Le Coq achter zich te laten en met de opgave van Gounon resulteerde dat in een zevende plaats algemeen. Anthoine Hubert moest na zijn overwinning gisteren als tiende starten maar won na een ongelofelijke remonte de race.

Neal Van Vaerenbergh
Neal Van Vaerenbergh
Bij de start van de derde race was het hevig aan het regenen en er werd besloten om de wedstrijd de safety-car te laten aanvangen. Na twee ronden achter de neutrale wagen werd de wedstrijd dan in gang geschoten voor de resterende zes ronden. De startposities voor de laatste races worden bepaald door de snelste tijd bij de kwalificatie en Van Vaerenbergh vertrok van op de zevende stek. Met het mes tussen de tanden begon de Belg na een eerder matige start aan een remonte maar zes ronden is te kort, zeker als de zichtbaarheid nul is, om veel progressie te maken. Uiteindelijk viel hem de vijfde plaats ten deel. De race werd opnieuw gewonnen door Hubert die nu ruim op kop ligt in het kampioenschap.

Foto's: Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 9 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Race.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons