van der Horst

Fabrice Cornelis van Virtual Belcar Series naar Belcar Skylimit Sprint Cup

Fabrice Cornelis
Fabrice Cornelis
Sinds de start van de Virtual Belcar Series op iRacing maakt Fabrice Cornelis het mooie weer in de virtuele racewereld. Vanaf 2021 zal de jongeman uit Temse ook racen op een echt circuit. Cornelis zal namelijk zijn eerste racemeters maken in de Belcar Skylimit Sprint Cup met een Citroën C1, gerund door Pierre-Yves De Soete. "Het is een droom die uitkomt": liet de beste piloot van België in iRacing optekenen aan autosport.be.
  • Prospeed Competition
"Ik was direct geïnteresseerd sinds de bekendmaking van deze nieuwe serie, want ik dacht dat dit de wel perfecte instapklasse is om mijn eerste meters op het circuit te maken en ééntje waar je niet al te veel budget voor moet meebrengen." Vanaf dat moment heeft de link met het simracen Cornelis verder geholpen. "Ik ben beginnen rondhoren en kwam uit bij Pierre-Yves De Soete, die ik ken vanuit de Virtual Belcar Series. We geraakten aan de praat en we waren beiden enthousiast over het idee. Nadat De Soete mij de nodige info gaf is het heel snel gegaan. Daarna heb ik zowel met mijn ouders als met organisator Andy Jaenen gepraat. Deze laatste zei me dat dit een kans was die ik niet mocht laten liggen."

Citroën C1
Citroën C1
Cornelis zal aantreden in een Citroën C1 in klasse 1, voorbestemd voor wagens tot 1000 cc. "Het is niet de snelste wagen, maar ja, racen is racen." Sinds de bekendmaking van het nieuwe kampioenschap vorige maand zijn er toch al wat deelnemers die zich ingeschreven hebben in één van de vijf klassen. Zo zal Cornelis al zeker Francois Jeukenne eveneens met een C1 tegenover zich krijgen. Bij de overige bevestigde namen komen Olivier Hertsens (BMW 325i E30) en Tom Van Eenaeme (Porsche 944) uit in klasse 3, Edwin Verhaert/Serge Hufmeijer (Seat Leon) en Sébastien Francis (BMW M3 E46) in klasse 4 en is Nico Hemeryck (Porsche Cayman) tot nu toe de enige deelnemer in klasse 5. Het kampioenschap zal drie raceweekends op Circuit Zolder afwerken, met als topaffiche het voorprogramma van de 24 Hours of Zolder.

Foto's: Fabrice Cornelis & Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Nationaal op vrijdag 5 februari 2021.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons