van der Horst

Falken met nieuwe Porsche GT3 aan de start

De nieuwe Porsche 911 GT3 R van Falken Motorsports
De nieuwe Porsche 911 GT3 R van Falken Motorsports
Het bandenmerk Falken is al vele jaren een vaste waarde tijdens het VLN-kampioenschap en natuurlijk de 24 Uren van de Nürburgring. Hun huidige Porsche kreeg twee jaar geleden nog gezelschap van een BMW M6 GT3, maar de bolide uit Weissach is nu zelf eveneens aan vervanging toe. Het nieuwe strijdwapen is de nieuwe generatie van de Porsche 911 GT3 R, gebaseerd op de facelift van de 991. Falken kon overigens in de herfst van vorig jaar als eerste een test afwerken met de bolide.
  • VR Racing
Falken Motorsports - Porsche 911 GT3 R
Falken Motorsports - Porsche 911 GT3 R
In februari staan er nog drie testdagen gepland op de Portugese omloop Autódromo Internacional do Algarve. Daarna zal de nieuwe 911 GT3 R zijn competitiedebuut maken in de openingswedstrijd van de VLN op 23 maart. De wagen zal gedurende het seizoen bemand worden door de Oostenrijkers Martin Ragginger en Klaus Bachler, met steun van Porsche-fabriekspiloten Dirk Werner en Jörg Bergmeister.

#44 Falken Motorsports Porsche
#44 Falken Motorsports Porsche
"Ons debuut op de Nordschleife dateert al van 1999, toen met een Nissan Skyline GT-R R33", aldus Markus Bögner, COO en Managing Director van Falken. "Tegenwoordig doen we elke wedstrijd mee voor zeges met twee verschillende wagens. We waren zeer succesvol met Porsche sinds 2011, een samenwerking die vorig seizoen een climax bereikte met twee algemene overwinningen, waarvan zelfs een dubbelzege. 2018 was dan ook het beste seizoen in onze bijna 20-jarige geschiedenis. We vertrouwen er dan ook op dat we dit seizoen op deze successen kunnen verder bouwen met het nieuwe model."

Foto's: Falken Motorsports & Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op donderdag 31 januari 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons