van der Horst

Fernando Alonso uitgeschakeld voor Indy 500

Fernando Alonso
Fernando Alonso
In aanloop richting de Indianapolis 500 werden dit weekend de kwalificaties verreden en die baarden een verrassing van formaat: Fernando Alonso is uitgeschakeld. Terwijl op zaterdag de top 30 al zeker was van hun plaats, kwam Alonso net te kort om zich te kwalificeren en eindigde op een 31ste positie. Hierdoor moest hij gisteren samen met vijf anderen vechten om de laatste drie plaatsen, maar kwam uiteindelijk 0.019 mijl per uur te kort om door te stoten naar het hoofdprogramma.
Fernando Alonso - McLaren Racing
Fernando Alonso - McLaren Racing
Alonso had het al heel de week moeilijk om de juiste set-up te vinden tijdens de vrije trainingen, met als dieptepunt de crash op dag twee. In de kwalificaties ging het van kwaad naar erger waar hij net naast de belangrijke plaatsen viel en alles op alles moest zetten in de last row qualifiers. Daar verdween de hoop volledig toen Kyle Kaiser als laatste de baan op ging en 0.019 mijl per uur sneller klokte dan de Spanjaard. Hierdoor eindigde hij op een 34ste plaats. Aangezien er maar 33 wagen mogen starten, mag hij zo een kruis maken over deze editie. De Triple Crown zal dus niet voor 2019 zijn...

De pole voor de wedstrijd ging voor het eerst naar de Fransman Simon Pagenaud, die Ed Carpenter en Spencer Pigot voorbleef.

Foto: IndyCar Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op maandag 20 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Indianapolis 500.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons