van der Horst

FIA F3: Lance Stroll en Anthoine Hubert pakken de poles op de Norisring

Lance Stroll - Prema Powerteam
Lance Stroll - Prema Powerteam
Lance Stroll (Prema Powerteam) en Callum Ilott (Van Amersfoort Racing) waren de snelste piloten bij de kwalificaties voor de drie races voor het FIA F3 European Championship op de Norisring. Stroll domineerde de eerste kwalificatie en pakte de pole voor race 1, Ilott reed de snelste en snelste tweede tijd in de tweede sessie wat hem de poles voor race 2 en 3 opleverde. Van Amersfoort Racing besloot echter om de motor op de wagen van de Brit te wisselen waardoor Ilott tien plaatsen achteruit moet op de grid van beide races.
Lance Stroll, de leider in de tussenstand, was de snelste in de eerste kwalificatie met een ronde in 48.148. Ilott reed de tweede tijd op bijna twee tiende seconde van de Canadees. De tweede rij in de eerste race ging naar de twee Motopark rijders Joel Eriksson en Guanyu Zhou. Nick Cassidy (Prema Powerteam) en George Russell (Hitech GP) palmden de derde startrij in.

Ilott nam revanche in de tweede kwalificatie en slaagde er in de pole’s voor race 2 en 3 te pakken. En motorwissel gooit de Brit terug op de grid waardoor de eerste startplaats in race 2 naar Anthoine Hubert (Van Amersfoort Racing) gaat en Stroll vooraan start in race 3. Stroll zal de eerste lijn delen met Hubert bij de tweede race, dezelfde rijders nemen de voorste startrij in bij de laatste race maar dan zijn de rollen omgedraaid met de Canadees voor de Fransman.

Foto: FIA F3 European Championship
 



Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op vrijdag 24 juni 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Norisring DTM.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons