van der Horst

FIA F3: Norisring: Lance Stroll en Anthoine Hubert winnaars op zaterdag

Anthoine Hubert - Van Amersfoort Racing
Anthoine Hubert - Van Amersfoort Racing
Op de Norisring won Lance Stroll (Prema Powerteam) de eerste wedstrijd voor het FIA F3 European Championship, de Canadees kroonde zich met deze zege tot midseizoens kampioen. De overwinning in race 2 ging naar de Fransman Anthoine Hubert (Van Amersfoort Racing), zijn eerste in de Formule 3. De races werden gekenmerkt door de vele crashes waardoor de safety car herhaaldelijk de baan op moest komen.
Start race 1 Norisring
Start race 1 Norisring
Joel Eriksson (Motopark), kersvers BMW Motorsport junior rijder, ging in de vierde ronde voorbij aan Lance Stroll die van op de pole was vertrokken en bij de start de leiding van de race had genomen. Wat later sloot Callum Ilott (Van Amersfoort Racing), die pas als twaalfde was gestart, aan bij het duo. De Brit remde te laat bij het aansnijden van de haarspeldbocht en reed in op Eriksson, beide rijders moesten de race verlaten. De safety car kwam even de baan op en moest kort daarop opnieuw de race neutraliseren wanneer Sérgio Sette Câmara (Motopark) en Guanyu Zhou (Motopark), die in gevecht waren voor de derde plaats, in elkaar haakten. Stroll werd niet meer bedreigd en won voor Niko Kari (Motopark) en Nick Cassidy (Prema Powerteam). Deze laatste kreeg echter een tijdstraf voor een incident achter de safety car, waardoor hij in het klassement George Russell (Hitech GP), Ralf Aron (Prema Powerteam) en Ben Barnicoat (Hitech GP) moest voorlaten.

Podium race 2 Norisring
Podium race 2 Norisring
In de tweede race erfde Hubert de pole over van Ilott nadat deze laatste tien plaatsen achteruit moest op de grid voor het wisselen van de motor. De Franse rijder nam direct de leiding en behield die tot aan de meet niettegenstaande hij gans de race onder druk gezet werd door Lance Stroll. De race diende niet minder dan drie maal geneutraliseerd te worden vanwege crashes zodat het veld steeds bij elkaar gehouden werd. Na Hubert en Stroll ging de laatste podiumplaats naar Maximilian Günther (Prema Powerteam). Verder volgden in het klassement Nick Cassidy (Prema Powerteam), Joel Eriksson (Motopark), Guanyu Zhou (Motopark) en Callum Ilott.

Foto's: FIA F3 European Championship
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 25 juni 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Norisring DTM.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons