van der Horst

FIA F3: Red Bull Ring: Lance Stroll tweemaal en Callum Ilott eenmaal op pole

Callum Ilott - Van Amersfoort Racing
Callum Ilott - Van Amersfoort Racing
Callum Ilott (Van Amersfoort Racing) start de eerste race van het FIA F3 European Championship op de Red Bull Ring van op de pole. De Brit reed in de eerste kwalificatie aanvankelijk de derde tijd, maar Joel Eriksson (Motopark ) en Maximilian Günther (Prema Powerteam) die beiden sneller gegaan waren, zagen hun beste tijd geschrapt de een wegens het overschrijden van de tracklimits, de andere voor inhalen onder geel, waardoor Ilott opschoof naar P1. Kampioenschapsleider Lance Stroll (Prema Powerteam) was onklopbaar in de tweede kwalificatie, hij pakte de pole voor zowel de tweede als de derde wedstrijd.
Door de straf van Eriksson en Günther start Ilott zaterdag voor de eerste maal in zijn carrière vanaf de pole in een formule 3  wedstrijd voor het Europees kampioenschap. Met een tijd van 1:23.969 ging hij uiteindelijk Günther (1:23.987) en Ben Barnicoat (HitechGP - 1:24.024) vooraf. Lance Stroll vat de eerste race aan van op de vierde startplaats. Mikkel Jensen (kfzteile24 Mücke Motorsport -1:24.091) maakte de top vijf vol.

Lance Stroll - Prema Powerteam
Lance Stroll - Prema Powerteam
Lance Stroll zette in de tweede kwalificatie zowel de snelste (1:23.178) als de snelste tweede tijd (1:23.240) neer, wat hem de pole-positions opleverde voor de races twee en drie. In de tweede race krijgt hij achter zich George Russell (HitechGP), Callum Ilott (Van Amersfoort Racing) en Niko Kari (Motopark). Na Ilott volgden drie rookie rijders met in volgorde Niko Kari, Ralf Aron en David Beckmann.

Foto's: FIA F3 European Championship
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 21 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spielberg DTM.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons