van der Horst

FIA F3: Red Bull Ring: Lance Stroll wint ook derde race

Podium race 3 Red Bull Ring
Podium race 3 Red Bull Ring
Lance Stroll (Prema Powerteam) heeft na de tweede ook de derde en laatste race van het FIA F3 European Championship op de Red Bull ring gewonnen. De Canadees haalde het voor Callum Ilott (Van Amersfoort Racing) en Maximilian Günther (Prema Powerteam). Stroll heeft de leiding in het kampioenschap nu stevig in handen met 38 punten voorsprong op Ilott.
Start race 3 Red Bull Ring
Start race 3 Red Bull Ring
De van op de pole gestarte Stroll ging als leider de eerste bocht in voor Ilott and Niko Kari (Motopark). Verscheidene incidenten maakten dat de safety car na 3 ronden de baan werd opgestuurd. Bij de herstart bleven de posities vooraan ongewijzigd. Terwijl de eerste twee plaatsen al snel vast lagen werd er nog hevig gevochten voor de derde plaats tussen Kari en Günther. Uiteindelijk was het de Duitser die zich de laatste podiumplaats toe-eigende. Kari viel op het einde van de race nog ver terug. Ben Barnicoat (HitechGP) werd uiteindelijk vierde voor Sette Câmara (Motopark), maar beide rijders wisselden van positie na de race toen de Brit een straftijd kreeg voor inhalen onder de safety car. Verder in de top tien vonden we nog Joel Eriksson (Motopark), Guanyu Zhou (Motopark), Kari, Ralf Aron (Prema Powerteam) en Nick Cassidy (Prema Powerteam).

Foto's: FIA F3 European championship
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 22 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spielberg DTM.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons