van der Horst

FIA F3: Red Bull Ring: Zware crash ontsiert zaterdag races

Callum Ilott - Van Amersfoort Racing
Callum Ilott - Van Amersfoort Racing
De eerste race van het FIA F3 European Championship op de Red Bull Ring werd stil gelegd na een zware crash waarbij Zhi Cong Li zware letsels opliep. Callum Ilott (Van Amersfoort Racing) werd tot winnaar uitgeroepen van de ingekorte race. Lance Stroll (Prema Powerteam) won de tweede race.
Podium race 1 Red Bull Ring
Podium race 1 Red Bull Ring
In de eerste race van de dag miste Ryan Tveter een bocht en ging rond waarna hij stilviel op de piste. Zhi Cong Li zag de gestrande wagen te laat en reed er met volle snelheid op waarna zijn bolide enkele meters hoog de lucht werd in gekatapulteerd alvorens neer te komen in de grindbak. Zhi Cong Li liep gecompliceerde breuken op aan een voet en brak vier wervels. Ook Pedro Piquet (Van Amersfoort Racing) deeelde nog in de brokken. De race werd onmiddellijk stil gelegd en Callum Ilott werd tot winnaar uitgeroepen. Lance Stroll (Prema Powerteam) en Maximilian Günther (Prema Powerteam) bezetten de ander podiumplaatsen. Mikkel Jensen (Mücke Motorsport) en George Russell (HitechGP) maakten de top vijf vol.

In de tweede race reed Lance Stroll van start tot finish aan de leiding. Callum Ilott, die eerder voorbij Günther was gegaan, probeerde de leider nog onder druk te zetten maar de Brit ging in de fout waarna Stroll niet meer bedreigd werd. Niko Kari (Motopark) en David Beckmann (Mücke Motorsport) vervolledigden de top vijf.
Update: Na de race kreegCallum Ilott 5 seconden straftijd voor het niet respecteren van de limieten van de piste, waardoor hij terugvalt in het klassement naar de vierde plaats.

Foto's: FIA F3 European Championship
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 21 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spielberg DTM.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons