van der Horst

FIA F3: Silverstone: Lando Norris wint race 1

Podium race 1 Silverstone
Podium race 1 Silverstone
De pole en een zege, de opmars van de Britse piloot Lando Norris is onstuitbaar. Norris, vorig jaar nog dubbel Formule Renault kampioen, reed een perfecte race en won de eerste race van het FIA F3 European Championship te Silverstone met een voorsprong van 2 seconden op teamgenoot bij Carlin Jake Dennis.
Vicekampioen Maximilian Günther (Prema Powerteam) moest zich tevreden stellen met de laatste podiumplaats. Joel Eriksson (Motopark) finishte als vierde voor de Van Amersfoort Racing rijders Joey Mawson en Harrison Newey. Guanyu Zhou (Prema Powerteam) kwam als winnaar uit een duel met teamgenoot Mick Schumacher en pakte de zevende plaats voor de Duitser. De race die op een nat wegdek achter de safety car werd gestart, zag verschillende rijders in de fout gaan waaronder ook Callum Ilott (Prema Powerteam) die van op de eerste lijn was vertrokken.

Foto: FIA F3 European Championship
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op vrijdag 14 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Silverstone.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons