van der Horst

FIA F3 European Championship: Monza:Werhlein wint race 2 in de regen

Pascal Wehrlein - Mücke Motorsport
Pascal Wehrlein - Mücke Motorsport
Pascal Wehrlein heeft zijn zo begeerde overwinning binnen, de Duitser won de tweede race in de gietende regen. Marciello, de winnaar van gisteren, eindigde tweede, terwijl Tom Blomqvist het podium vervolledigde. Door de regen waren er heel wat incidenten, gelukkig zonder lichaamlijk letsel te veroorzaken.
Wehrlein wou schitteren voor zijn laatste races in de Formule 3 alvorens de Duitser zijn plaats als Mercedes DTM rijder inneemt, maar gisteren liep het mis en moest hij zich tevreden stellen met een derde plaats. Vertrokken van op de pole, bouwde de Duitser vandaag een comfortabele voorsprong uit alvorens in de fout te gaan en naast de baan te belanden. Marciello profiteerde ervan om de leiding te nemen, maar Wehrlein zette de achtervolging in en wist zijn oorspronkelijke plaats terug te heroveren wanneer de Italiaan een fout beging. Een crash vlak voor het einde van de race maakte een voortijdig einde aan de strijd, de rode vlag werd bovengehaald en de race werd niet meer herstart. Mans Grehagen miste zijn remmanoeuvre en reed daarbij in op de wagens van King en Buller om nadien enkele malen over kop te gaan. Gelukkig werd er niemand gewond bij deze spectaculaire crash. Niemand kon het leidende duo volgen en Tom Blomqvist eindigde uiteindelijk derde voor Rosenqvist en Tincknell. Derani verloor nog zijn negende plaats omdat hij niet stopte om een defect achterlicht te laten herstellen.

Uitslag race 2 F3 European Championship Monza

01. Pascal Wehrlein
02. Raffaele Marciello op 2.569
03. Tom Blomqvist op 3.018
04. Felix Rosenqvist op 5.160
05. Harry Tincknell op 6.964
06. Alex Lynn op 7.888
07. Felix Serralles op 8.804
08. Josh Hill op 9.279
09. Sven Muller op 10.584
10. Dennis van de Laar op 11.095    

Foto: Hans Van OnsemDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 24 maart 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons