van der Horst

FIA F3: Norisring: Nieuwe zege voor Lance Stroll

Lance Stroll - Prema Powerteam
Lance Stroll - Prema Powerteam
Lance Stroll (Prema Powerteam) heeft na de eerste ook de derde race voor het FIA F3 European Championship op de Norisring gewonnen. Anthoine Hubert (Van Amersfoort Racing) pakte de tweede plaats, de laatste podiumplaats ging naar Sergio Sette Camara (Motopark). Ook deze derde formule 3 race werd opnieuw ontsierd door de vele crashes en de daaruit resulterende neutralisaties.
Ook nu weer vele neutralisaties
Ook nu weer vele neutralisaties
Lance Stroll vertrok van op de pole en zette zich bij de start van de race op kop met Hubert in zijn spoor. Door de vele neutralisaties slaagde Stroll er niet in weg te rijden van zijn concurrent maar Huberth slaagde er ook niet in om een serieuze aanval in te zetten op de Canadees. Maximilian Günther (Prema Powerteam) verloor in de slotfase van de race nog de vierde plaats aan Guan Yu Zhou (Motopark). Nick Cassidy (Prema Powerteam) gestart van op de negentiende plaats klom op naar de zesde positie. Callum Ilott (Van Amersfoort Racing), die opnieuw tien plaatsen terug moest op de grid voor een motorwissel, wist nog als zevende over de lijn te komen.
 
Lance Stroll leidt nu in de tussenstand met 86 punten voorsprong op zijn ploegmaat bij Prema Powerteam Maximilian Günther.

Foto's: FIA F3 European ChampionshipSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 26 juni 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Norisring DTM.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons