van der Horst

FIA F3: Will Buller keert terug bij Carlin

William Buller
William Buller
William Buller zal op de Norisring eenmalig terugkeren naar het FIA F3 European Championship. Hij zal er uitkomen voor Carlin, het team waarmee hij ook al in 2012 deel nam aan de toenmalige Euro Series en ei zo na een race won op de Norisring. Buller is dit jaar actief in Japan in de Super Formula, maar ging in op de uitnodiging van Trevor Carlin om de gewonde Peter Li te vervangen voor de manche op de Norisring.
  • Powercars
Peter Li was het slachtoffer van een zware crash op de Red Bull Ring en zal waarschijnlijk dit jaar niet meer in actie komen. Buller, die zijn laatste Formule 3 race reed in 2014 in Macau, heeft heel wat ervaring in de Formule 3. De Noord-Ier reed een jaar in de Formule Renault 3.5, maar week in 2014 uit naar Japan waar hij tot nu uitkomt in de Super Formula. Op de Norisring bestuurt hij een Dallara-VW van Carlin naast Alessio Lorandi en Ryan Tveter. Voor de resterende manches van de FIA F3 European Championship komt de wagen warschijnlijk in handen van Weiron Tan.

Foto: Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op donderdag 23 juni 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Norisring DTM.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons