van der Horst

FIA F3 EU: Hockenheim: Marciello tweemaal op pole – verrassende Kvyat pakt pole voor race 3

Rafaelle Marciello
Rafaelle Marciello
Raffaele Marciello pakte op het circuit van Hockenheim tweemaal de pole position bij de derde manche voor het FIA Formule 3 European Championship. De Italiaan start zowel in race één als race twee van op de eerste plaats, maar moest voor race drie die eer aan de debutant Daniil Kvyat laten.
Marciello was ongrijpbaar voor de concurrentie in de eerste kwalificatie op het circuit van Hockenheim. De Italiaan zette de snelste tijd neer en reed ook de beste tweede snelste tijd wat hem de pole posities voor race één en twee oplevert. Marciello’s teamgenoten bij Prema Power team, Alex Lynn en Lucas Auer, klokten respectievelijk de tweede en derde tijd, terwijl de top vijf werd volgemaakt door Tom Blomqvist (Eurointernational) en Felix Serralles (Fortec). Voor de tweede race krijgt Marciello Tom Blomqvist naast zich, met achter hen in volgorde Auer, Serralles, Müller en Hill.

GP3-rijder Daniil Kvyat, die een voorlopig eenmalig optreden in de F3 doet bij Carlin, bleek het gebruik van een formule 3 wagen volledig onder de knie te hebben voor de tweede kwalificatie die bepalend is voor de startorde van race 3. De Rus, slechts tiende en elfde op de grid voor de twee eerste races, reed op nieuwe banden de beste tijd en tevens snelste dagtijd in 1:33.367. Marciello kwam op een slecht moment de baan op en werd geblokkeerd door een rode vlagsituatie wegens een sortie van Rosenqvist en klokte slechts de tiende tijd. Carlin rijder Jordan King vertrekt als tweede, voor Auer, Rosenqvist, Serralles en Lynn. Met 29 wagens aan de start, blijkt ook de derde manche van  het Europese F3 kampioenschap een voltreffer te zijn.  

Foto: Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op vrijdag 3 mei 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons