van der Horst

Zolder: Reacties na de race: De winnaars aan het woord

Stéphane Ortelli - Laurens Vanthoor
Stéphane Ortelli - Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor en Stéphane Ortelli zijn natuurlijk tevreden met hun overwinning in de kwalificatierace te Circuit Zolder, maar ook in de ProAm categorie en Gentlemen Trophy waren er vanzelfsprekend winnaars, alhoewel hun race minder rustig verliep dan voor de beide winnaars algemeen. Autosport.be noteerde enkele reacties na afloop van de kwalificatierace.
  • Dreamdrive
Laurens Vanthoor (winnaar algemeen): "Ik had een goede start en lag tweede na de Lamborghini. De remmen gaven in het begin van de race wat problemen, maar ik merkte dat het potentieel er was om de Lambo voorbij te gaan. Uiteindelijk maakte Rosina een fout in de Eerste Linkse en kon ik er voorbij. Daarna sloeg ik een kleine kloof die Ortelli na de pitstop ook kon behouden. Het geeft natuurlijk een speciaal gevoel om hier in Zolder te winnen voor familie en vrienden, temeer ik deze avond gewoon thuis in mijn eigen bed kan slapen. Na de overwinning in de 24u van Zolder van verleden jaar is het hier mijn tweede overwinning op rij, hopelijk kan ik die trend morgen verder zetten."

Stéphane Ortelli (winnaar algemeen): "Mijn race was niet gemakkelijk. Al leek het misschien wel niet zo, de Lamborghini bleef de ganse race druk uitoefenen. Laurens had natuurlijk al het belangrijkste werk geleverd door de leiding te nemen na opnieuw een fantastisch inhaalmanoeuver. Na de pech vorig jaar doet het goed om nu hier te winnen en hopelijk winnen wij morgen ook de hoofdrace."

Andreas Simonsen - Serguei Afanasiev
Andreas Simonsen - Serguei Afanasiev
Serguei Afanasiev (winnaar ProAm): "Ik had het even warm na de start toen ik mij zozeer concentreerde op de wagen van Rosini, en hij blijkbaar op mij, zodat wij beiden wijd gingen in de eerste bocht, echter zonder gevolgen. Echt blij met mijn race ben ik niet want zowel ik als het team maakten vele kleine fouten."

Andreas Simonsen (winnaar ProAm): "Ons eerste weekend in Nogaro verliep niet al te best dus ik ben tevreden met de overwinning hier. Ondanks enkele kleine problemen bij de pitstop leverde het team verder schitterend werk."

Petr Charouz - Jan Stovicek
Petr Charouz - Jan Stovicek
Jan Stovicek (winnaar Gentlemen Trophy): " Ik ben maar een amateurrijder en het was dan ook een harde race voor mij, ik vind het circuit van Zolder moeilijk te doorgronden en kan dus nog heel wat progressie maken. Wij hadden een probleem met de deur die niet sloot maar gelukkig hadden alle andere deelnemers in onze klasse ook problemen en zodanig pakken wij alsnog de overwinning. Hopelijk kunnen wij dat morgen herhalen."

Petr Charouz (winnaar Gentlemen Trophy): "Ook ik rij hier voor de eerste maal en natuurlijk doet het dan deugd om direct te winnen. Wij hadden een probleem met de wagen, maar dat kon hersteld worden, onze tegenstanders hadden problemen die niet konden opgelost worden en daarom wonnen wij."

Foto's: Niels Vaeck & Martijn Wouters  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons