van der Horst

FIA Motorsport Games breiden uit naar zeventien disciplines

Team Belgium - Audi R8 LMS
Team Belgium - Audi R8 LMS
Na een uitstel van twee jaar zal dit jaar eindelijk de tweede editie van de FIA Motorsport Games plaatsvinden. Eind oktober zullen piloten uit 80 verschillende naties en uit verschillende disciplines afzakken naar Frankrijk, meer bepaald naar Le Castellet. In 2020 werd er al bekend gemaakt dat er een gevoelige uitbreiding zou doorgevoerd worden van disciplines naar zestien, maar ondertussen zijn het er al zeventien geworden.
Niettegenstaande de regen nog een spelbreker was in Vallelunga, werd die eerste editie van 2019 een groot succes. Helaas stak COVID een stokje voor een verder normaal verloop, de games dienden twee jaar op rij uigesteld te worden. Tot nu eindelijk in 2022 de tweede editie in de buurt van Marseille op gang getrokken kan worden. Al is het aantal disciplines ondertussen nog eens opgeschroefd. In 2019 waren het er nog zes, in 2020 werd er bekend gemaakt dat het er vijftien zullen worden en nu komen er daar nog eens twee extra bij. Een van de nieuwigheden is de toevoeging van een LMP3/GT3 endurance wedstrijd. De wedstrijd zelf zal 150 minuten duren en er worden drie piloten per wagen toegelaten. Dat terwijl de Sprint Cup voorbehouden is aan profs en de GT Cup zal bestaan uit Pro-Am, zoals in Vallelunga.

Daarnaast zal drift, F4, E-sports, TCR's en karting slalom terug van de partij zijn, maar wordt volgt er langs rally- en karting-zijde een grote uitbreiding. Afsluitend is er ook nog de cross car. In minder dan een maand gaan de inschrijvingen open voor de nieuwe editie en dan is het aftellen naar 26 oktober, wanneer de openingsceremonie in Marseille wordt gehouden.

Foto: FIA Motorsport GamesDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op donderdag 19 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Motorsport Games.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons