van der Horst

Mexico: Ook Benoît Tréluyer moet forfait geven!

Benoit Tréluyer - André Lotterer - Marcel Fässler
Benoit Tréluyer - André Lotterer - Marcel Fässler
Nadat Toyota GAZOO Racing na afloop van de testsessie in het kader van de 6 Hours of Mexico besloot om Anthony Davidson wat extra rust te gunnen na een crash in Frankrijk, moet ook Audi Sport nu één van zijn rijders aan de kant houden. Benoît Tréluyer is namelijk onvoldoende hersteld van een ongeval met de fiets. Vanwege dat ongeval moest de Fransman eerder al de eerste manche na Le Mans, de 6 Hours of Nürburgring, aan zich laten voorbijgaan en nu blijkt dus ook dat hij in de 6 Hours of Mexico niet in het kuipje van de #7 Audi R18 zal plaatsnemen. Een vervanger wordt niet opgeroepen, waardoor net als in Duitsland Marcel Fässler en André Lotterer de rijtijd onder hun twee zullen verdelen.
  • St. Paul
Tijdens de test en de vrije trainingen nam Tréluyer het stuur van de Audi R18, "Een goede mogelijkheid om terug te wennen aan de wagen", zei hij. "Voor de wedstrijd moet Benoît evenwel volledig fit zijn", vulde Dr. Wolfgang Ullrich aan. "In samenspraak met onze fysiotherapeut hebben we besloten om Ben meer tijd te geven om te herstellen en om zijn conditie terug op te boven om zo 100% fit te zijn voor de 6 uursrace in Austin over twee weken."

Foto: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA World Endurance Championship op vrijdag 2 september 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Mexico City.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons