van der Horst

Mexico: Porsche sluit laatste training af als snelste

Porsche Team - Porsche 919 Hybrid
Porsche Team - Porsche 919 Hybrid
Na afloop van de derde en laatste vrije training voor het FIA WEC in Mexico is het Porsche die de bovenhand heeft op Audi. De Porsche 919 Hybrid van Bernhard/Webber/Hartley ging iets onder de chrono die de zusterbolide gisteren liet optekenen en hield zo de beide Audi R18 achter zich. De Toyota TS050 Hybrid met startnummer 6 die gisteren nog zwaar beschadigd raakte bij een crash, was wederom van de partij nadat de mechaniekers tot een stuk in de nacht doorwerkten om de wagen rond de reserve-monocoque terug op te bouwen.
Porsche #1 was zoals gemeld primus, al was het verschil met de Audi #7 van Fässler/Lotterer/Tréluyer miniem. Laatstgenoemde zal overigens niet meer in actie komen in dit weekend, gezien hij niet hersteld is van een kwetsuur aan de ruggewervel. De zusterwagen met startnummer 8 klopte af als derde, voor de Porsche #2 en de herstelde Toyota #6. Deze wagen legde een dertigtal ronden af; de eerste tijdens een van de drie trainingen, gezien de crash gebeurde tijdens de collectieve testsessie.

In LMP2 was de G-Drive Racing Oreca 05 van Rusinov/Rast/Brundle wederom primus, voor de Alpine van Menezes/Lapierre/Richelmi en de Strakka Racing Gibson van Leventis/Williamson/Kane. Aston Martin Racing was opnieuw dominant in LMGTE-Pro, met de bolide van Stanaway/Turner ditmaal de betere van het Deense exemplaar, zij het met slechts 76 duizendste. De Ford GT van Mücke en Pla volgde als derde op een volle tel. Bij de Am's was de Abu Dhabi-Proton Racing Porsche de snelste met een marge van een halve seconde op de Aston Martin van Dalla Lana/Lamy/Lauda en de Gulf Racing Porschisten Wainwright/Carroll/Barker.

Vanavond om 21:10 (Belgische tijd) starten de kwalificaties voor LMGTE, een halfuur later gevolgd door deze voor de prototypes. Het tijdsverschil met België bedraagt zeven uur.

--- Uitslag Vrije Training 3 FIA WEC Mexico 2016 (pdf) ---

Foto: Porsche AGSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA World Endurance Championship op vrijdag 2 september 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Mexico City.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons