van der Horst

Macau: Ook André Couto andermaal van de partij

André Couto
André Couto
Gisteren kon u lezen dat midden november een record aantal deelnemers aan de start verschijnt van de roemruchte WTCC-seizoensafsluiter in Macau. Eén van de gastrijders die nagenoeg immer present tekent voor de doorgaans chaotische manches is de Macanees met Portugese roots André Couto. Couto, geboren in Lissabon, is een innemend mens, maar eens achter het stuur van een racewagen ontbindt hij al zijn duivels. Met niet zelden crashes als gevolg. In Macau vinden we hem dit jaar terug in een Campos Racing SEAT Leon, als teamgenoot van Fernando Monje en Hugo Valente.
Couto, die in Macau woont, gaf in de periode 2005-2013 slechts tweemaal forfait, in 2005 en 2007. Zijn beste resultaat tot dusver was een zevende stek met een SEAT Leon in 2006, maar daarnaast zagen we hem ook met Alfa Romeo en Honda aan de start verschijnen. De man zette in zijn reeds lange loopbaan in een rist verschillende (eenzitter)series aan en stond in de negentiger jaren gekend als een snelle monoposto-rijder. Zo nam hij zes maal deel aan de Macau GP F3, met een tweede stek in 1995 en een zege anno 2000. Een echte doorbraak kwam er evenwel nooit.

In 2009 raakte bekend dat zijn zoon Afonso aan leukemie leed. De jongen overleed in november 2010. 

Foto: FIA WTCC



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op vrijdag 11 oktober 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Macau Grand Prix.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons