van der Horst

Finaleraces Assen: Ontknoping nadert na spannende kwalificatie

Van Glabeke-Jonckheere - Ferrari 458 GT3
Van Glabeke-Jonckheere - Ferrari 458 GT3
Arjan van der Zwaan en Robert de Graaff klokten in hun Dodge Viper GT3-R de snelste chrono tijdens de kwalificatie en starten dus op de pole voor de Volvo van Snoeks en de Radical RXC V8 Rob Wheldon. Deze laatste was ingeschreven in Divisie GT, maar gezien zijn knaltijd zal hij worden over gezet naar Divisie Super GT. In GT komt zodoende het Belgisch Curbston Corse duo Van Glabeke-Jonkheere op de pole en ook voor de tweede race van het weekend pakt de Ferrari 458 GT3 de eerste startplaats. Opnieuw twee punten die onze landgenoten voorsprong boeken op de Dodge Viper GT3 van Wilkens-Scott die de derde chrono draaiden. Concreet wil dit zeggen dat indien de Britse Viper vandaag de wedstrijd win, onze landgenoten aan een derde plaats voldoende hebben op nu reeds de titel te vieren. In de GTB-divisie was het ook een Belgisch succes met Ward Sluys en Steve Vanbellingen die Max Koebolt te snel af waren en waardoor Koebolt geen extra punt haalde voor pole position en daardoor nog steeds geen kampioen is.
  • St. Paul
In de Super GT-divisie is met meerdere kanshebbers op het kampioenschap de spanning om te snijden. Henry Zumbrink, het duo Lanting/Herber en De Graaff/Van der Zwaan hebben allemaal nog kans op het kampioenschap en deden dan ook in de kwalificatie hun uiterste best om de pole position te bemachtigen. Uiteindelijk slaagden Robert de Graaff en Arjan van der Zwaan het beste in, want zij reden twee razendsnelle ronden waarmee zij pole position voor race 1 én race 2 bemachtigden. Kelvin Snoeks was op het TT circuit ook snel onderweg en reed in de kwalificatie de tweede tijd. Het duo Lanting/Herber en Henry Zumbrink kwalificeerden zich voor de race op zaterdag op de posities drie en vier.

In de GT-divisie was Rob Wheldon met zijn Radical RXC uitermate snel, zo snel zelfs dat hij waarschijnlijk over wordt gezet naar de Super GT-divisie. Hierdoor pakten Patrick van Glabeke en Frédérique Jonckheere in deze divisie de pole position, voor Radical-coureur Henk Thuis. Kampioenschapskandidaten Craig Wilkens en Aaron Scott noteerden de derde tijd, voor het tweetal Bordet/ Viron met de Porsche 997 GT3-R.

Vanbellingen-Sluys - BMW M4 Silhouette
Vanbellingen-Sluys - BMW M4 Silhouette
Bij de GTB’s was de kwalificatie uitermate spannend. Max Koebolt heeft namelijk aan één puntje genoeg om zich te mogen kronen tot kampioen tot deze divisie en zou dit punt krijgen als hijde pole position kon bemachtigen. Steve Vanbellingen en Ward Sluys staken daar echter een stokje voor en reden aan het einde van de kwalificatie twee razendsnelle tijden. Hiermee pakten zij pole position voor de race op zaterdag én de race op zondag, waardoor Max Koebolt zich na de kwalificatie nog niet de nieuwe kampioen mocht noemen. Koebolt noteerde wel tweemaal de tweede tijd, voor Porsche-coureur Marcel van Berlo en Praga-rijder Carlo Kuijer.

Supercar Challenge PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op zaterdag 18 oktober 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Finaleraces.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons