Finaleraces: nabeschouwing van Baelus Motorsport

Het snelle TT Circuit van Assen vormde het decor voor het de slotmeeting van het Belcar Endurance Championship 2019. Baelus Motorsport trok naar de mooie omloop in de provincie Drenthe als tweede in de tussenstand voor het kampioenschap. Op een tracé dat niet op maat gesneden is van een quasi standaard BMW M235i was de vraag of ze die plaats ook zouden kunnen behouden in de eindstand na de slotmanche. Bart Lievens, Paul Lievens en Patrick Michiels kregen de opdracht om daarvoor het onderste uit de kan te halen...
En het trio slaagde met glans in hun taak. De #235 bolide reed als derde in de klasse Belcar 5 over de finish, achter twee intrinsiek snellere wagens. Goed voor een nieuwe podiumplaats, die meteen ook de zekerheid bracht over de tweede plaats in de eindstand van het Belcar 5 kampioenschap. Blije gezichten achteraf, want het team kreeg die zilveren medaille niet op een presenteerblaadje aangeboden en heeft er tot de laatste meters voor geknokt in een race die verder vlekkeloos verliep. “Alles is naar plan verlopen. Onze pitstops waren goed en we hebben geen problemen gekend gedurende de race”, vertelt een stralende Bart Lievens. “De opdracht was om die tweede plaats in de eindstand voor Belcar 5 zeker te stellen en die opdracht hebben we volbracht. Nog hoger mikken deden we niet, want dan had de leider in de tussenstand al pech moeten hebben en dat wens je sportief gezien niemand toe. Eigenlijk wisten we ook voor de start van de race dat in normale omstandigheden het al moeilijk zou worden om op de snelle omloop een podiumplaats te behalen. We zijn er wel in geslaagd en finishten als derde achter twee wagens die een pak meer snelheid hebben dan de onze. Het was echt wel een sterke afsluiter van een mooi seizoen en we zijn dan ook uitermate tevreden met het resultaat. Met dank aan onze volledige crew en de mensen van BMS Motorsport.”

Bij BMS Motorsport mochten ze trouwens nog een keertje extra naar het podium, maar dan wel in de Mazda MX-5 Cup. Bas Schouten reed met de BMS-Mazda #54 immers naar de winst in de tweede manche van die Mazda MX-5 Cup, nadat hij een dag eerder nipt een podiumplaats miste in de eerste manche.

Persbericht Baelus Motorsport

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op maandag 21 oktober 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Finaleraces.