van der Horst

Finaleraces: Bert Longin en FordStore Feyaerts op titeljacht

Bert Longin - FordStore Feyaerts
Bert Longin - FordStore Feyaerts
Komend weekend worden op het TT Circuit van het Nederlandse Assen de twee slotmanches voor de Ford Fiesta Sprint Cup Belgium afgewerkt. De Belgische deelnemers werken er de kwalificatie en de twee races van elk 30 minuten af samen met hun Nederlandse collega´s. Vóór het afreizen naar de 4,545 km lange omloop in de Nederlandse provincie Drenthe staat Bert Longin derde in de tussenstand, op slechts 5 tellen van de koploper. Nog spannender is het in het Ford Dealer Team Championship, waar FordStore Feyaerts amper 1 puntje toegeeft op de leider. Het moge dus duidelijk zijn dat in Assen de spanning zal te snijden zijn bij Bert Longin en Tom Feyaerts.
Bert Longin - FordStore Feyaerts
Bert Longin - FordStore Feyaerts
Alles is nog mogelijk, maar het had er wat beter kunnen uitzien indien ik anderhalve week geleden ook in de eerste race van de tweedaagse in Spa punten had gescoord”, brengt Bert Longin eerlijk naar voor. “Ik won er bij een eerder treffen beide manches, trek met vertrouwen naar Assen en met als enig doel: de titel binnenhalen. We kennen de omloop en het gedrag van de wagen op het asfalt van Assen, maar een voordeel is dat niet, want ook de andere teams tekenden present bij het eerdere treffen op dat circuit. Ik ga er alles aan doen om die dubbele winst te herhalen, want we kunnen komend weekend niet enkel de rijderstitel pakken maar ook de hoogste prijs in het Ford Dealer Team Championship. En dat zou heel mooi zijn als dank aan de crew die zich een heel seizoen ingezet heeft om alles in de best mogelijke omstandigheden te laten verlopen”, besluit Longin, die momenteel in de Australische Outback vertoeft met het Agoria Solar Team in de World Solar Challenge. Bij zijn terugkomst begeeft hij zich per direct naar Assen, waar hij komend weekend ook nog in strijd is voor de algemene titel in het Belcar Endurance Championship met de Krafft Norma.
 
Tom Feyaerts - FordStore Feyaerts
Tom Feyaerts - FordStore Feyaerts
Het team heeft met Tom Feyaerts nog een tweede ijzer in het vuur. “Mijn twee wedstrijden bij het eerdere Fiesta-treffen in Assen waren bemoedigend, dus ik kijk uit naar komend weekend. Verder progressie boeken is mijn doel, zonder dat ik daar een bepaalde plaats op wil plakken. We hebben wel één grote zekerheid voor komend weekend: het zal ´warm´ worden tijdens de slotmeeting in Assen. Voor Bert Longin kan dat geen enkel probleem vormen, want ter voorbereiding is hij speciaal een warmtestage aan het volgen Down Under”, zegt Feyaerts met een kwinkslag.
 
"De meeting in Assen – The Cathedral of Speed - wordt het slotakkoord van een geweldig raceseizoen”, zegt David Commers, die met XDnet een belangrijke rol speelt in het geheel. “Medio augustus kenden we er een geslaagd weekend en dat willen we natuurlijk herhalen. Geen fouten maken wordt belangrijk en het ganse team van XDnet heeft ook preventief alles gecheckt. Dubbel... Trippel... We willen immers die titels mee naar huis brengen als kers op de taart van wat voor ons het beste raceseizoen ooit is. Winst in de 24 Hours of Zolder, vice-kampioen in de NASCAR Whelen Euro Series met Stienes, daarbovenop is de titel in de Prototype-klasse in het Belcar Endurance Championship al binnen en zijn we nog steeds in de running voor algemene kroon! Het treffen in Assen wordt sowieso een mooi orgelpunt voor ons”.

FordStore Feyaerts



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Ford Fiesta Sprint Cup Belgium op woensdag 16 oktober 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Finaleraces.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons