van der Horst

Finaleraces: Het debuut van Maxim De Witte en Dylan De Wolf

Dylan De Wolf
Dylan De Wolf
Hun namen vinden we niet terug in de tussenstanden van de Ford Fiesta Sprint Cup. Logisch, want zowel Maxim De Witte als Dylan De Wolf beleven a.s. weekend op TT Circuit Assen hun prille debuut in de racerij en meerbepaald de Ford-merkencup!
Van Maxim, halfbroer van Alexander Borgmans, was al een hele tijd geweten dat hij zich, ter voorbereiding van een mogelijk full seizoen in 2020, aan het voorbereiden was voor deze eerste kennismaking. Zo zat hij gedurende meerdere testdagen op Circuit Zolder achter het stuur van de #19 Ford Fiesta van Niels Lagrange by FordStore Morren Motor en leerde hij, perfect bijgestaan door Niels en Alexander, de eerste kneepjes van het vak.

Maxim De Witte
Maxim De Witte
“De Fiesta in Cup-versie ken ik ondertussen zeer goed, maar ik besef dat er een groot verschil is tussen testrijden en samen met andere, gelijkaardige auto’s de baan op te gaan,” stelt Maxim. "Bovendien reed ik nooit eerder op TT Circuit Assen en daarom zijn wij ingegaan op het voorstel om op voorhand proef te draaien, zodat ik het circuit onder de knie krijg. Het is in de eerste vrije training op vrijdag dat ik mezelf beter zal kunnen situeren in het gehele veld van de Fiesta Cup en mij kan klaarmaken voor wat de echte confrontatie zal worden tijdens de kwalificaties.

Met zijn 27 lentes kan Maxim zich niet manifesteren in de Junior-klasse en in zijn maidentrip hoeft hij evenmin te denken aan zich te meten met toppers à la Longin, Herremans, De Saeger of Huart.
“Op Belgisch vlak is het jammer dat Bart Versluys niet meedoet,” zegt Maxim. “Net zoals Tom Feyaerts is hij een debutant, met kilometers op de teller. Ik had mij voorgenomen om hen als maatstaf te zien en te proberen hen vooraf te gaan of op zijn minst bij te benen. Gelukkig delen de Belgen niet enkel de piste met de Nederlanders en is er dankzij de Dutch Belgian Super Star een specifiek klassement Nederland-België. Er zal geen gebrek zijn aan gelijkwaardige tegenstrevers en dat laat een debutant zoals ikzelf toe zich te meten met andere gelijkgestemden en er zelfs voor wat puntjes te knokken. Ik kijk echt uit naar de eerste race, want daar begin ik werkelijk aan mijn leerproces. Als ik die eerste opdracht kan volbrengen, kom ik alvast meer beslagen aan de start van Race 2.”

Dylan De Wolf verscheen pas in juni op de deelnemerslijsten voor Assen nadat hij in de WIK-indoorkarting in Waver de Ford Fiesta Sprint Contest had gewonnen en zich alzo verzekerde van een ticket voor de Finale Races. In tegenstelling tot Maxim De Witte draaide Dylan nog geen enkel rondje in een Fiesta, maar de piste van TT Circuit Assen kent hij wél als zijn broekzak.
“Dankzij heel wat sessies op de simulator heeft het snelle tracé geen geheimen meer voor mij,” licht de 19-jarige Vilvoordenaar toe die de Contest won van Gilles Vervisch en Logan Sougné. “Daarnaast hield ik het ritme in de benen door regelmatig actief te blijven in endurance indoorkarting. Het enige onbekende element blijft de Fiesta. Ik kom uit voor het BlueBerry-team dat gelinkt is aan de organisatie van zowel de Fiesta als de Mazda Cup en om te vermijden dat ik pas in de eerste vrije sessie de auto zou ontdekken, hadden zij extra track time geregeld. Ik zal dus zowel het circuit als de Fiesta voldoende kennen om van bij de eerste meters voluit te kunnen gaan.”
 
Als Junior-debutant zal Dylan De Wolf automatisch gewikt en gewogen worden tegenover Junior-rijders die er bijna een full seizoen hebben opzitten.
 
“Die confrontatie schrikt mij geenzins af,” klinkt de nieuwe concurrent van Vanspringel, Borgmans, Terium en Van Lil. “Ik wil in de eerste plaats een foutloos parcours rijden – geen brokken maken - en waarom niet een podiumplaats viseren in de Junior Ford Fiesta Sprint Cup?”
 
Timing Ford Fiesta Sprint Cup – Hankook Finale Races – TT Circuit Assen
 
Vrijdag 18 oktober: 13.30-13.50: 1ste vrije trainingen – 15.20-15.50: 2de vrije trainingen
Zaterdag 19 oktober: 11.40-12.00: Kwalificaties – 15.20-15.50: Race 1
Zondag 20 oktober: 15.30-16.00: Race 2

Ford Fiesta Sprint Cup
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Ford Fiesta Sprint Cup Belgium op vrijdag 18 oktober 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Finaleraces.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons