van der Horst

Finaleraces: Kampioenen Supercar Challenge en GT&Prototype Challenge bekend

Kampioenen Supercar Challenge 2020
Kampioenen Supercar Challenge 2020
De meeste coureurs van de Supercar Challenge en de GT&Prototype Challenge hebben tijdens de Hankook Finaleraces op TT Circuit Assen tot de laatste meters moeten wachten om te weten wie zich tot de kampioen van 2019 mochten kronen. Het leverde mooie gevechten op met uiteindelijke trotse kampioenen en, zoals het in sport niet anders kan, ook teleurgestelde rijders die het net niet haalden. Belangrijkste is toch dat iedereen het dit seizoen enorm naar de zin heeft gehad en nu al niet kan wachten op volgend jaar.
  • G&A Motors Motorsport
Tijdens de Finaleraces reden de Sportdivisies en de GT divisie in combinatie met de GT&Prototype Challenge aparte races van een uur.
 
In de Supersport 1 ging de strijd tussen Ferry Monster teamgenoten. Dennis de Borst en Stan van Oord begonnen de Finaleraces met een voorsprong van 29 punten op Thijmen Nabuurs en Lorenzo van Riet. Na twee zenuwslopende races was het toch de gele FEBO Seat die de titel pakte.
 
In Supersport 2 was het jonge duo Milan Teekens en Maxime Oosten al niet meer te achterhalen. Ook nu wonnen ze beide races en onderstreepten daarmee hun dominantie. 

In de GT divisie ging de strijd tussen John de Wilde, die een voorsprong van 44 punten moest verdedigen op Max Weering. De jonge bestuurder van de Lamborghini Super Trofeo won beide races, maar De Wilde scoorde voldoende punten om toch de titel te pakken.
 
Bij de GT&Prototypes verdeelden de equipe Boonen-Piessens-Dejonghe en Max Aschoff de overwinningen. Daarme behaalden zij ook beide de titel in hun klasse.
 
Bij de Radicals won Luxemburger Alain Berg beide races voor zijn pupillen Antoine Mattéo en Hector Gouraud. Daarmee is Berg tevens de kampioen in de divisie Radicals.

Supercar ChallengeSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op maandag 21 oktober 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Finaleraces.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons