van der Horst

Finaleraces: Maxim De Witte debuteert als teammaat van Alexander Borgmans!

Alexander Borgmans en Maxim De Witte
Alexander Borgmans en Maxim De Witte
De Ford Fiesta Sprint Cup is na de vierde afspraak op TT Circuit Assen toe aan een lange rustpauze. Het is immers pas tijdens het weekend van de TCR Spa 500, begin oktober, dat zowel de Belgische als de Nederlandse Fiesta Cup opnieuw op het toneel verschijnen. Twee weken later valt dan op hetzelfde Assen het doek over het tweede seizoen van de populaire en zeer gesmaakte Ford-merkencup.
De Ford Fiesta Sprint Cup heeft dit jaar opnieuw getoond dat het een ideale formule is voor jonge (en minder jonge) nog niet ervaren rijders die de stiel willen leren. Dat de 16-jarige Nathan Vanspringel zich ondertussen steeds meer manifesteert als de te kloppen man in de Junior Ford Fiesta Sprint Cup is hiervan het levende bewijs. Hetzelfde kan gezegd worden van Alexander Borgmans, tweede in de punten. Samen met terug-van-weggeweest Giovanni Van Lil krijgen zij in de Finale Races op TT Circuit Assen het gezelschap van een andere neofiet en dat is Maxim De Witte!

27-jarige Maxim is geen onbekende binnen de rangen van Niels Lagrange by FordStore Morren Motor: hij is immers de halfbroer van Alexander Borgmans en ter voorbereiding van het eerste seizoen van laatsgenoemde deelden zij tijdens de veelvuldige testdagen het zitje van één van de twee Geo-Fiesta’s!

Alexander Borgmans
Alexander Borgmans
“Na heel wat ervaring opgedaan te hebben in indoorkarting en tijdens trackdays, beschouw ik de Fiesta Cup als de ideale instapklasse,” stelt Maxim. “Het zijn allemaal dezelfde auto’s, met hetzelfde vermogen en het is de rijder die het verschil maakt. Er was op voorhand afgesproken dat Alexander zou starten in de Ford Fiesta Sprint Cup en ik mij enkel zou toeleggen op tests, ter voorbereiding van een nog te bepalen debuut. In overleg met Niels Lagrange viel de keuze hiervoor op de Finale Races om mij daar achter het stuur van de tweede auto van Geo mijn doop te laten beleven in de autosport. Een zeer bewuste keuze. Het is immers in functie van het resultaat en meer nog mijn doen en laten dat er kan gesproken worden over 2020. Zo wil ik mij op de piste meten met Bart Versluys en Tom Feyaerts. Het zijn ook debutanten, met al enige kilometers op de teller en hen voorafgaan zou nog beter zijn…”   

Met Alexander Borgmans en Kenny Herremans als teammaats is er alvast geen gebrek aan ervaren adviseurs voor de Antwerpse debutant.

“Het blijft toch een stap in het onbekende,” klinkt Maxim nuchter. “Ik zal totdan geen meter hebben gereden op TT Circuit Assen en slechts de vrije trainingen kunnen benutten om de toch wel snelle baan te leren kennen. Uiteraard ga ik ondertussen nog uitvoerig testrijden met de Fiesta #19 en mij goed laten coachen door het team van Niels Lagrange.”

Alvorens zich op te maken voor de Finale Races wacht Alexander Borgmans een eerste en niet onbelangrijke opdracht en dat is het bijbenen van Junior-puntenleider Vanspringel. Afspraak hiervoor wordt dus gegeven tijdens het weekend van de TCR Spa 500, alwaar de Ford Fiesta Sprint Cup in het voorprogramma aantreedt.


“Met nog vier keer punten te verdienen, is er nog niets beslist,” blikt Alexander vooruit op de resterende meetings. “Vooral omdat Giovanni Van Lil vanaf Spa opnieuw meedoet en hij altijd een snelle man is geweest op de Spa-tobogan. Hetzelfde kan gezegd worden van Hanne Terium. Ik won op Spa mijn allereerste race en dat smaakt echt naar meer. Wat het debuut van Maxim betreft, zal ik hem voor de Finale Races uiteraard met raad en raad bijstaan, maar mijn eerste bekommernis blijft uiteraard de titelstrijd in de Junior.”

Persbericht Ford Fiesta Sprint Cup BelgiumSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Ford Fiesta Sprint Cup Belgium op maandag 2 september 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Finaleraces.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons