van der Horst

FordStore Morren Motor by Niels Lagrange

FordStore Morren Motor by Niels Lagrange
FordStore Morren Motor by Niels Lagrange
Net zoals vorig jaar is de betrokkenheid van de Ford-verdelers in de Ford Fiesta Sprint Cup zeer groot. Zo heeft FordStore Morren Motor beslist om de formatie van Niels Lagrange te ondersteunen. Hiermee tellen we niet minder dan tien Fiesta’s die door één van de vijf deelnemende Ford-verdelers worden ingezet!
  • Dreamdrive
“Ik ben zeer tevreden dat Morren Motor, met vestigingen in Diest en Sint Truiden, met ons in zee gaat,” zegt Niels Lagrange. “Vorig jaar hebben wij getoond dat wij vooraan kunnen meespelen en wij zijn vastbesloten om FordStore Morren Motor in de picture te zetten en uiteraard ook mee te strijden in het Ford Dealer Team Championship.”

In dat Ford Dealer Team Championship scoren voortaan alle deelnemende auto’s punten. Vorig jaar dienden Ford-teams die meerdere Fiesta’s lieten rijden, voor de start van het race-weekend één auto te nomineren. Nu worden de punten toegekend aan het nummer van elke auto die ingeschreven staat onder de vlag van een Ford-verdeler, maar Ford-teams met meer dan één auto kunnen die behaalde punten niet samentellen.

Het nieuwgevormde Morren Motor by Niels Lagrange laat de #14 Fiesta rijden voor debutant Alexander Borgmans. 17-jarige Alexander Borgmans beantwoordt perfect aan het profiel van de jonge coureur die zich in de Ford-sprintklasse in de kijker wil rijden en er het vak leren. Alexander reed tot hiertoe nog nooit op een circuit en zijn ervaring beperkte zich tot het afmalen van rondjes en races in indoorkarting.  Over de naam van de piloot van de tweede Fiesta van Morren Motor by Niels Lagrange is nog niet veel geweten. Het is nog altijd niet uitgesloten dat Niels, éénmalig, zelf achter het stuur kruipt van de #26.  
 
Parallel is het team van Niels Lagrange verantwoordelijk voor de inzet van de #32 Fiesta van uittredend kampioen (en RACB Rookie) Kenny Herremans.  

Ford Fiesta Sprint Cup
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Ford Fiesta Sprint Cup Belgium op vrijdag 24 mei 2019.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons