van der Horst

Formule 3: Martins ook op dag twee primus

Victor Martins
Victor Martins
Victor Martins, regerend kampioen in de Formule Renault Eurocup, besloot ook de tweede dag van de F3 testen in Barcelona als snelste. De Fransman zette gisteren al de snelste tijd neer en ging vanochtend nog een tikkeltje sneller. De Alpine Junior rijder profileert zich daarmee als favoriet voor het komende seizoen. Onze landgenoot Amaury Cordeel besloot de namiddag sessie met een veelbelovende elfde tijd.
  • St. Paul
Onder een dik wolkenpak sprongen de lichten aan het einde van de pitstraat om negen uur vanochtend op groen. De piloten van ART Grand Prix toonden zich het bedrijvigst en werkten allen ongeveer 50 rondjes af. Alexander Smolyar (ART Grand Prix) had lang de snelste tijd in handen maar zag zijn tijd op het einde van de sessie met ruim een tiende verbeterd door Victor Martins (MP Motorsport). Jack Doohan (Trident), gisteren ook al goed voor een top drie plaats, reed de derde tijd.

Callan Williams
Callan Williams
In de namiddagsessie gingen de tijden niet omlaag, integendeel. In een sessie die in het teken stond van lange runs voerde debutant Calan Williams (Jenzer Motorsport) de tijden aan. Op een halve seconde achterstand, volgden Ayumu Iwasa (Hitech GP) en Pierre-Louis Chovet (Jenzer Motorsport). 


Amaury Cordeel wist net zoals gisteren goed mee te draaien in de buik van het peloton. In de namiddagsessie toonde Cordeel zich het meest competitief met een elfde tijd, op een ruime seconde van de snelste man, Williams. 

Na de tweedaagse test in Oostenrijk, en na deze in Barcelona, zitten de pre-season testen erop. Binnen twee weken start het seizoen in Barcelona, waarna er nog een derde tweedaagse test gepland staat in Jerez. Ondertussen keert de rust niet weer in Barcelona, want morgen neemt de Formule 2 het over. Ook zij werken een tweedaagse testsessie af in aanloop naar de volgende F2-manche die plaatsvindt in Monaco. 

Foto's: FIA Formula 3



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Circuit Internationaal op donderdag 22 april 2021.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons