van der Horst

Formule 3: Hadjar mengt zich in titelstrijd na zege in hoofdrace op Spielberg

F3 Spielberg
F3 Spielberg
Isack Hadjar heeft vanochtend de Formule 3 hoofdrace op het circuit van Spielberg gewonnen. Het is de derde zege dit seizoen voor de Franse Red Bull Junior en daarmee mengt hij zich nu in de titelstrijd die ook dit seizoen uiterst spannend belooft te worden.
Gisteren werkte het F3-veld de eerste wedstrijd van het weekend af. Caio Collet mocht vanaf pole starten, met Juan Manuel Correa naast hem op de eerste rij. Al in de openingsronde snoepte Correa de leiding af van Collet, terwijl op hetzelfde moment Franco Colapinto de derde plaats overnam van Jack Crawford. Na een korte safety car-periode heroverde Collet in de zesde ronde de leiding, toen Correa vooraan wegviel. Crawford nam wat later zijn tweede plaats weer in, ten koste van Colapinto. Na een nieuwe safety car-neutralisatie schoof het veld nogmaals helemaal in elkaar en bij de herstart pakte Crawford meteen de leiding. De Amerikaan weerstond, als enige zonder DRS, aan de druk van achterenuit en won voor Collet en Colapinto.

Formule 3
Formule 3
Het wisselvallige weer in de Oostenrijkse bergen, bracht vanochtend regen met zich mee. Op een kletsnatte baan startte de hoofdrace achter de safety car. Na een rondje of twee kwam de Aston Martin naar binnen en trok Hadjar het veld op gang voor nog dik 20 rondjes wedstrijd. Hadjar kreeg meteen Victor Martins onder de achtervleugel maar die geraakte niet voorbij de Fransman. Martins moest uiteindelijk ook de druk van de ketel halen en zag Hadjar tot meer dan zes seconden wegrijden. Na de openingsfase, die weinig om het lijf had, begon de baan op te drogen en gebeurden er meer en meer, kleine, incidenten. Na het stranden van Chovanek, die door zijn teammaat in de grindbak getikt werd, moest de safety car nog een keer tussenbeide komen. Met nog twee rondjes te gaan, werd het veld opnieuw losgelaten, maar opnieuw weerstond Hadjar aan Martins. Een hele knappe zege voor Hadjar was het logische gevolg. Martins werd tweede, Bearman hield zijn teammaat Leclerc de hele wedstrijd prima achter zich en werd derde.

Foto's: George Decoster



  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons