van der Horst

Formule 3: Sargeant en Fittipaldi vervolledigen Formule 3-grid

Logan Sargeant en Enzo Fittipaldi
Logan Sargeant en Enzo Fittipaldi
Komend weekend start in het nevenprogramma van de GP van Spanje ook het nieuwe F3 kampioenschap. In de aanloop naar de seizoensopener bleven er nog twee plekjes open op de grid, tot vandaag. Charouz Racing System maakte zopas bekend dat Logan Sargeant en Enzo Fittipaldi dit seizoen in actie komen voor het Tsjechisch team.
Zowel Fittipaldi als Sargeant zijn geen onbekenden in de Formule 3-wereld. Sargeant kwam vorig jaar in actie voor Prema Power Team en vocht tot de laatste krachtmeeting in Mugello mee voor de titel, die uiteindelijk naar zijn teamgenoot Oscar Piastri ging. Het bleef daarna lang stil rond de Amerikaan, die voor Charouz nog testte in Barcelona en Spielberg maar ook van andere klassen proefde. Uiteindelijk kwamen Charouz en Sargeant toch tot een akkoord voor een vervolg in de F3.

Enzo Fittipaldi, kleinzoon van F1 legende Emmerson Fittipaldi, begint bij Charouz Racing System aan zijn tweede jaar in de opstapklasse naar de F1. De Braziliaan kwam vorig jaar uit voor HWA Racelab, met een vierde plaats in Mugello als beste resultaat. 

Vrijdag start het F3-seizoen in Barcelona, met een 45 minuten durende vrije training.

Foto's: FIA Formula 3



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Circuit Internationaal op dinsdag 4 mei 2021.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons