van der Horst

Formule 3: Victor Martins snelste op eerste testdag in Barcelona

Victor Martins
Victor Martins
Vandaag en morgen komen de deelnemers van het FIA Formule 3 kampioenschap opnieuw in actie tijdens een tweedaagse testsessie op het circuit van Barcelona. 30 rijders verschenen vandaag op de Spaanse piste waarbij rookie Victor Martins de snelste tijd liet optekenen. Amaury Cordeel reed zijn snelste tijd van de dag in de namiddagsessie, goed voor een 20e plaats algemeen.
In de ochtendsessie was de snelste tijd voor Jack Crawford (Hitech GP). De Britse Red Bull Junior hield Pierre-Louis Chovet (Jenzer Motorsport) en Kaylen Frederick (Carlin Buzz Racing) achter zich. Amaury Cordeel (Campos Racing) opende de testdag bijzonder goed met een elfde tijd op minder dan een seconde van de tijd van de snelste man Crawford. 

Om 14u sprongen de lichten een tweede keer op groen voor de namiddagsessie en opnieuw was het een rookie die de snelste tijd neerzette. Victor Martins (MP Motorsport) reed naar een 1.31.743, meteen de snelste tijd van de dag. Jack Doohan (Trident) en Frederik Vesti (ART Grand Prix) reden de tweede en derde snelste tijd. Onze landgenoot Amaury Cordeel legde 39 rondjes af en strandde op een 20e plaats. Daarmee bleef hij opnieuw zijn beide teamgenoten Colombo en Toth voor.

Morgen wordt er opnieuw een dag getest op het circuit van Barcelona. 

Foto: FIA Formula 3



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Circuit Internationaal op woensdag 21 april 2021.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons