van der Horst

Formule ADAC: Sachensring: Nieuwe overwinning voor Picariello – derde race drastisch ingekort

Podium ADAC Formel Masters - Sachsenring 2013 race 2
Podium ADAC Formel Masters - Sachsenring 2013 race 2
Alessio Picariello was vastbesloten om zich te revancheren na het tegenvallend resultaat bij de eerste race. De Belg stond opnieuw op de pole voor race 2 en reed van start tot finish aan de leiding. Race 3, waar de eerste acht van race 2 in omgekeerde volgorde starten, was maar van korte duur. De regen was zo hevig dat de organisatoren besloten om na één ronde de safety-car naar buiten te sturen om wat later de race definitief te stoppen, Picariello kon nog juist één plaatsje winnen en werd zevende.
In de tweede race was er geen kruid gewassen tegenover Picariello, de Belg lag van start tot finish aan de leiding en behaalde zijn vijfde zege van het seizoen. De race werd verstoord door twee safety-car periodes. Marvin Dienst werd tweede voor Mikkel Jensen en Indy Dontje die op regenbanden was vertrokken, maar veel grip verloor op de opdrogende baan.

Uitslag Formula ADAC Sachsenring 2013 - race 2

1. Alessio Picariello (Mücke Motorsport)
2. Marvin Dienst (Neuhauser Racing)
3. Mikkel Jensen (Lotus)
4. Indy Dontje (Lotus)
5. Hendrik Grapp (Mücke Motorsport)

De derde race was in feite geen race, hevige regen brak los bij de start en de organisatie besloten om na één ronde al de safety-car buiten te sturen wegens een in het grind gestrande wagen. Na nog vijf ronden achter de safety-car werd de rode vlag bovengehaald en de race definitief gestopt. Beitske Visser, die in de eerste ronde de leiding nam, werd uitgeroepen tot winnaar. Picariello kon in die openingsronde één concurrent voorbijgaan en werd dus als zevende geklasseerd. De Belg behoudt natuurlijk de leiding in het kampioenschap.

Uitslag Formula ADAC Sachsenring 2013 - race 3

1. Beitske Visser (Lotus)
2. Hendrik Grapp (Mücke Motorsport)
3. Jason Kremer (Schiller Motorsport)
4. Florian Herzog (Team KUG Motorsport)
5. Marvin Dienst (Neuhauser Racing)
6. Indy Dontje (Lotus)
7. Alessio Picariello (Mücke Motorsport)

Foto: ADAC Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op maandag 10 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Sachsenring.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons