van der Horst

Berlijn 1: Nyck de Vries topt tweede vrije trainingen

Nyck de Vries
Nyck de Vries
Tijdens de tweede vrije training voor de eerste Formula E-manche in Berlijn stond er geen maat op Nyck de Vries. De Nederlander reed met zijn Mercedes een 1:06.846 en alleen Antonio Félix da Costa kon met zijn DS Techeetah echt volgen. De Portugees kwam 76 duizendste tekort. Maximilian Günther eindigde met zijn BMW derde, op 156 duizendste.
De Vries heeft de smaak te pakken op het omgekeerde Tempelhof Circuit. Zowel hij als Félix da Costa maakten vooral het verschil in de laatste sector, waar velen toch tijd verloren. Qua nieuwkomers is René Rast primus. De Duitser eindigde op een negende plek, net voor zijn concurrent van vorig weekend tijdens de DTM in Spa, Nico Müller. Eén afwezige tijdens deze training was James Calado, waardoor de Brit geen enkele volledige ronde heeft afgelegd.

Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
Langs Belgische zijde was het weer Jérôme D'Ambrosio die het snelste was. De Etterbekenaar eindigde de vrije training met zijn Mahindra op een mooie vierde plaats op iets meer dan drie tiende van de Vries. Stoffel Vandoorne daarentegen had problemen tijdens zijn snel rondje en moest tevreden zijn met een twintigste plaats, samen met Robin Frijns (Envision Virgin Racing) en Alexander Sims (BMW). Hopelijk vergaat het hem beter tijdens de kwalificaties, die om 14:15 uur van start gaan.

Foto's: Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op woensdag 5 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Berlijn 1.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons