van der Horst

Monaco: Antonio Félix da Costa gediskwalificeerd - Vandoorne in de punten

Antonio Félix da Costa - BMW i Andretti Autosport
Antonio Félix da Costa - BMW i Andretti Autosport
Terwijl de feestelijkheden begonnen na de race, waren de race stewards nog volop in de weer. Zo werd er gisterenavond nog beslist dat Antonio Félix da Costa gediskwalificeerd werd en Daniel Abt een tijdstraf van 33 seconden aan zijn broek kreeg waardoor de Duitser terugviel tot een vijftiende plaats. Goed nieuws voor André Lotterer die daardoor niet vijf, maar slechts één punt achterstaat op teamgenoot Jean-Éric Vergne en Stoffel Vandoorne daardoor opschuift in de punten.
  • Shopa
Daniel Abt - Audi Sport Abt Schaeffler
Daniel Abt - Audi Sport Abt Schaeffler
Voor titelkandidaat da Costa was het een lastige zaak. Zo zou de Portugees maar liefst 28 kilowatt meer gebruikt hebben dan de toegestande 200 kw. Hierdoor konden de stewards niets anders beslissen dan een diskwalificatie. Achteraf verklaarde teammanager Roger Griffiths aan e-racing365 dat het gebeurde omwille van een ongeluk en dat da Costa het stuur ongewild aanraakte tijdens een inhaalpoging op Mitch Evans. Daniel Abt daarentegen kreeg een tijdstraf aan zijn broek na een onnodige tik tegen de NIO van Oliver Turvey die uiteindelijk daardoor moest opgeven.

Doordat deze twee heren uit de top tien vallen, kwamen er ook veranderingen te pas in het eindklassement. André Lotterer klimt op naar een zevende plaats en prijkt in de tussenstand maar op een punt van teamgenoot Vergne, die gisteren de leiding overnam. Ook Vandoorne heeft geluk. De Rumbekenaar schuift op naar plaats negen en haalt twee punten binnen waarmee hij zijn totaal op 20 punten zet. Jérôme D'Ambrosio heeft minder geluk, hij standt op de elfde plaats - net buiten de punten.

Foto's: Racing International Photography - Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zondag 12 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monaco.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons