van der Horst

New York: Stoffel Vandoorne: "We willen het seizoen afsluiten met een hoogtepunt"

Stoffel Vandoorne - HWA Racelab
Stoffel Vandoorne - HWA Racelab
Dit weekend staat de finale van het vijfde seizoen Formule E op het menu in New York en ook onze Belgen Stoffel Vandoorne en Jérôme D'Ambrosio tekenen uiteraard present. Beide zijn mathematisch uitgeschakeld in de titelstrijd na de race in Bern, maar dat betekent niet dat ze niet voor een laatste maal alles willen geven tijdens de dubbel in the Big Apple. Een voorbeschouwing van onze Belgen.
Jérôme D'Ambrosio - Mahindra Racing
Jérôme D'Ambrosio - Mahindra Racing
Na een goede eerste seizoenshelft zag D'Ambrosio in het tweede luik de titel verder en verder wegglippen. Sinds Parijs kon de Etterbekenaar geen enkel punt bemachtigen en dat is toch een teleurstelling voor hem. "We hadden een droomstart in het begin van het seizoen, maar we hebben sommige opportuniteiten gemist tijdens de tweede helft. Dat terwijl de wagen ons geen enkele keer prestatiegewijs in de steek gelaten heeft.". Ondanks dat D'Ambrosio uit de titelrace geslagen is, zou hij vanzelfsprekend graag het seizoen in schoonheid afsluiten; het liefst met een podium of beter... "Dit weekend moeten we gewoon alles puzzelstukjes in elkaar laten vallen zodat we het seizoen kunnen afsluiten zoals we begonnen zijn (met een podium en vervolgens een zege, n.v.d.r.)"

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Voor Stoffel Vandoorne was het een seizoen met vallen en opstaan. De Rumbekenaar toonde meermaals dat hij nog niets verloren heeft van zijn snelheid tijdens de kwalificaties, maar moest geregeld op halve kracht aan de start van een race verschijnen. Vanaf het Europese luik ging het beter met het team en dat liet Vandoorne ook merken, waarbij hij zich naar het podium reed en tijdens de laatste drie manches toch punten mee naar huis nam. Dat is meteen ook de boodschap dit weekend: "Het seizoen is voorbijgevlogen. We hebben veel geleerd en willen toch graag met een hoogtepunt eindigen. Het zou leuk zijn om nog eens tweemaal in de punten te eindigen. We hebben het potentieel daarvoor en we zullen de kansen zeker benutten."

Foto's: Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Formule E op donderdag 11 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meetings New York 1 en New York 2.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons