van der Horst

Santiago: Jérôme D'Ambrosio: "Ik mik op een Superpole hattrick"

Jérôme D'Ambrosio - Mahindra Racing
Jérôme D'Ambrosio - Mahindra Racing
Met de derde afspraak van het zesde Formule E seizoen in het vooruitzicht, maken ook onze landgenoten Jérôme D'Ambrosio en Stoffel Vandoorne zich klaar om weer de strijd aan te gaan en dat in Santiago. Voor Vandoorne hopen we dat hij kan doorgaan op hetzelfde elan als in Ad Diriyah, terwijl D'Ambrosio zijn doelstellingen voor dit weekend ook duidelijk heeft gesteld. Na de incidentrijke manche van vorig jaar, is er echter een gemeenschappelijk zorgenkind: het weer. Een voorbeschouwing op onze landgenoten aanwezig in Chili.
  • Dreamdrive
Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
Stoffel Vandoorne en Mercedes lijken een perfecte combinatie te vormen na nog maar twee manches. De Rumbekenaar zette het merk met de ster twee keer op het podium bij diens debuut, onder het waakzame oog van onder meer Toto Wolff. Doch kriebelt het bij Vandoorne om terug achter het stuur te kruipen na de lange vakantie die hij kreeg: "Het voelt al eeuwen geleden toen we in Ad Diriyah van start gingen, dus ik kijk er enorm naar uit om weer te racen. Santiago gaat toch wel een uitdaging worden voor ons. Vorig jaar kregen we te maken met extreem warme temperaturen en dat zal dit jaar niet anders zijn. Het is één van de zwaarste races van het seizoen waarbij zowel de piloot, wagen als batterij het zwaar te verduren krijgen. Ik hoop dat we de lijn van Ad Diriyah kunnen doortrekken na ons fantastisch debuut."

Jérôme D'Ambrosio
Jérôme D'Ambrosio
Jérôme D'Ambrosio zal daarentegen Saoedi-Arabië verlaten hebben met gemengde gevoelens. Voor de eerste maal in zijn Formule E-carrière kon de Etterbekenaar niet van start gaan tijdens een race. Twee punten nam hij mee uit Riyad, maar eveneens de herinnering aan twee keer op een rij de Superpole te hebben bereikt, een aandachtspunt vorig seizoen. Het is vooral daar waar hij zich op focust: "We hebben hard gewerkt in het tussenseizoen en na twee Superpoles wil ik dit weekend voor een hattrick gaan in Santiago. Vooraan starten is hoe ik de race wil aanvatten. Vorig jaar hadden we veel problemen met de oplopende temperaturen en de banden die hun grip verloren, maar we hebben nu de middelen om dit beter te controleren. Ik ben voorstander van de nieuwe reglementen op vlak van energiebeheer, maar ik vrees dat dit weekend meer een oververhittingsrace zal worden."

Foto's: Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op donderdag 16 januari 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Santiago.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons