van der Horst

Santiago: Sam Bird topt eerste vrije training

Sam Bird
Sam Bird
Tijdens de eerste training in aanloop van de Santiago e-Prix was het Sam Bird die de snelste tijd klokte. De Brit reed met zijn Envision Virgin Racing Audi een 1:04.914 en bleef hiermee de DS Techeetah van Antonio Félix da Costa (+ 0.150 sec) en de Venturi Mercedes van Edoardo Mortara (+ 0.182 sec) voor. Ook de Belgen lieten zich zien met een snelle tijd, terwijl opvallend genoeg bijna iedereen al tijdens de sessie van banden wisselde.
Pitstop Antonio Félix da Costa - DS Techeetah
Pitstop Antonio Félix da Costa - DS Techeetah
De eerste training mocht dan wel om 8 uur plaatselijke tijd begonnen zijn, de warmte was reeds goed merkbaar. Bij de start van de sessie was de baan maar liefst 29 graden en dat viel ook de teams op. Velen van hen opteerden dan ook om de banden te wisselen in het midden van de sessie om ze niet helemaal op te branden. Gelukkig gaf dit nog geen kopzorgen voor de piloten in een relatief rustige sessie. Daar was het Bird - overigens winnaar vorig jaar in Santiago - die in de laatste minuut nog de snelste tijd uit zijn hoed toverde. Jean-Éric Vergne daarentegen geraakte niet verder dan een zestiende plaats, mede doordat hij gehinderd werd door een Audi tijdens een van zijn snelle rondjes.

Jérôme D'Ambrosio - Mahindra Racing
Jérôme D'Ambrosio - Mahindra Racing
Langs Belgische zijde waren onze landgenoten eveneens goed bij de les. Jérôme D'Ambrosio liet zich geregeld vooraan opmerken en zette uiteindelijk met zijn Mahindra een zesde tijd neer op exact vier tiende van de paarse Audi. Stoffel Vandoorne daarentegen nam een rustige start tijdens het begin van de training om als één van de eersten zijn besttijd af te klokken op bijna zes tiende van Bird. Nu is het wachten op de volgende sessie, die plaatsvindt om 14.15 uur Belgische tijd.

Foto's: Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 18 januari 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Santiago.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons