van der Horst

Formule RP1 houdt testdag te Circuit Zandvoort

Formule RP1
Formule RP1
Een tijdje terug berichtten we over de Formule RP1, de nieuwe instapklasse in de eenzitterij op Benelux-niveau. Het initiatief komt van Bleekemolen Race Planet en de KNAF, in samenwerking met de RACB. Het doel is om piloten uit de Benelux een kans te geven hun eerste stappen in de racerij te zetten, in een betaalbare eenheidsklasse met een professionele uitstraling. De Formule RP1 kreeg zijn circuitdoop op 16 januari tijdens de testdag op Circuit Zandvoort en lijkt onder een goed gesternte geboren.
Formule RP1
Formule RP1
Na een korte presentatie over de nieuwe eenzitterklasse mochten 12 jonge rijders kennismaken met de 140 pk krachtige RP1. Na het passen van de stoeltjes werden er 6 sessies van 20 minuten gereden in een groep van 4 rijders. Hierbij kreeg elke rijder tweemaal de kans om te proeven van de Formule RP1-bolide. Na afloop waren de meeste piloten zeer positief over hun eerste ervaringen met de RP1. Positief gestemd is ook initiator Michael Bleekemolen die aangaf dat de klasse levensvatbaar en competitief is met minimaal 12 deelnemers, en nog eens benadrukte dat Belgische rijders zeer welkom zijn in het Benelux-kampioenschap. Ook is er inmiddels een mediapartner gevonden die de serie op TV moet brengen.

Formule RP1
Formule RP1
De Formule RP1 is toegankelijk voor rijders vanaf 15 jaar. De bolides zijn identiek aan elkaar en worden gerund door de organisatie, die de wagens per raceweekend op basis van loting aan de deelnemers toekent. Het principe van arrive & drive wordt toegepast en men levert technische ondersteuning door monteurs en data engineers, begeleiding van de coureur, catering en promotie. Kostprijs voor een seizoen racen is zoals eerder gemeld bepaald op €66.500. De Formule RP1 is gebouwd door Signatech en beschikt over een 1.6l krachtbron van Renault die 140 pk uitbraakt. Omdat de wagen slechts 470 kg weegt, is deze in staat tot snelle rondetijden.

Formule RP1
Formule RP1
Het kampioenschap krijgt een Benelux-status, met zes meetings verdeeld over Circuit Zandvoort, TT Circuit Assen en Circuit Zolder. Het wedstrijdformat omvat een vrije training van 30 minuten, een kwalificatie van 20 minuten en twee manches van ieder 25 minuten. Enthousiast geworden? Bij inschrijving voor 18 januari ontvangt de piloot een FIA goedgekeurde overall twv € 1.200 gratis. Voor informatie kun je terecht bij Sebastian Bleekemolen, sebastiaan@bleekemolen.com

Foto's: Michel Helders

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Michel Helders in Circuit Internationaal op dinsdag 16 januari 2018.
  • Curbstone

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons