van der Horst

Formule RP1 richt blik op 2019

Formule RP1
Formule RP1
Een week geleden kreeg de Formule RP1, de nieuwe instapklasse in de eenzitterij op Benelux-niveau, zijn circuitdoop op de piste van Zandvoort. De reacties waren alom positief, maar de vraag was of de korte opstarttijd geen roet in het eten zou gooien voor een start in 2018. Dit weekend hakten de organisatoren de knoop door en er werd besloten om het debuut van de serie te verschuiven naar 2019.
Formule RP1
Formule RP1
Initiator Michael Bleekemolen, ondersteund door de KNAF en RACB, merkte op dat de nieuwe eenzitter-klasse minimaal 13 deelnemers nodig had om een goede start te maken en budgettair behapbaar te blijven. Niettegenstaande dat er op de testdag 12 jonge rijders de RP1-bolide onder handen namen, hadden veel geïnteresseerde piloten hun plannen voor dit jaar al rond. Sebastiaan Bleekemolen vertelt: ”Iedereen is erg enthousiast en ik heb veel mails ontvangen van jonge talenten en andere belangstellenden. Het probleem voor dit jaar is vooral de timing, wat helaas niet anders kon. Veel talenten hadden al een plan voor 2018 vastgelegd”, aldus Sebastiaan Bleekemolen.

De betrokken partijen gaan dit jaar gebruiken om de Formule RP1 in Nederland en België op de kaart te zetten, zodat kandidaten de kans krijgen om voor 2019 tijdig te beslissen. In september of oktober wordt er een nieuwe testdag georganiseerd om kennis te maken met 140 pk sterke Formule RP1.

Foto's: Michel Helders



Dit artikel werd gepubliceerd door Michel Helders in Circuit Internationaal op dinsdag 23 januari 2018.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons