van der Horst

Franco Fun Festival: nieuw podium voor Jac Motors en Clubsport Racing

Clubsport Racing - VW Fun Cup #114
Clubsport Racing - VW Fun Cup #114
Het Franco Fun Festival is voortaan ook écht een generale repetitie voor de Hankook 25 Hours VW Fun Cup. De wedstrijd op het circuit van Spa-Francorchamps vond plaats op anderhalve maand van het hoogtepunt van het seizoen en verliep dus weinig verrassend in zonnige weersomstandigheden. Desondanks werden verschillende Vlaamse teams, door het uitgebreide deelnemersveld van meer dan honderd wagens, het slachtoffer van diverse aanrijdingen. Voor Jac Motors en Clubsport Racing was er wel goed nieuws: beide Brusselse teams behaalden in Spa een nieuwe podiumplaats.
JAC Motors by MTE - VW Fun Cup #269
JAC Motors by MTE - VW Fun Cup #269
Ondanks de dubbele overwinning voor de #277 Allure Team blijft Jac Motors, het team uit Zaventem gerund door Antwerpenaar Tom Calmeyn, met beide wagens standhouden in de top 3 van het klassement. De #44 (Jaspers-Bauthier-Leenders) verloor een plek in de tussenstand aan de zusterwagen van het trio Perrin-Detry-Incardona, die voor de tweede keer dit seizoen op het podium eindigde. De #269 volgt op 28 punten van de leider (met zeventig punten voor een overwinning), de #44 moet 30 lengtes inhalen. "We hadden beslist om geen risico te nemen op files aan de pomp en al tijdens het eerste pitstopvenster te komen tanken", vertelt Brusselaar Laurent Jaspers. "Daarom werkten we uiteindelijk een tankbeurt meer af dan de concurrentie en zat er niet meer in dan een tiende positie."

Clubsport Racing herhaalde zijn podiumplaats in de Pure-categorie met de #114 (Vandewalle-Aerts-De Munter-Rossel). Na de bronzen medaille in Magny-Cours, eindigde de formatie uit Halle nog één plaats hoger in de Ardennen. Enkel de regerende kampioenen in de categorie, DZ Racing by Acome, waren te sterk. De tweede auto van het team, die voor het eerst dit seizoen bestuurd werd door Tom Boonen, viel net naast het podium in de Fun-klasse: "Het weekend begon nochtans rampzalig, toen we tijdens een voorbereidende testsessie van de baan werden gereden door een Franse debutant", getuigt Marnik Battryn. "We lieten de moed niet zakken en lagen op een gegeven moment zevende algemeen en tweede in onze klasse. Jammer genoeg kregen we een uiteindelijk nog een strafronde aan de broek en werden we vierde in Fun."

DDS Racing - VW Fun Cup Biplace #326
DDS Racing - VW Fun Cup Biplace #326
De vierde plaats, maar dan bij hun debuut in de Biplace-categorie, leek eveneens een prooi voor de #326 DDS Racing bestuurd door Steve Claeys, Tom Laureyns, Bruno Mouton en Dieter Claeys. "In de slotfase verloren we echter kostbare tijd door schade", klinkt het bij Steve Claeys. "We komen hier als achtste over de eindmeet, maar we weten wel dat we het tempo van de koplopers min of meer kunnen volgen. Dat belooft dus voor de 25 Hours!"
VGL Racing - VW Fun Cup #67
VGL Racing - VW Fun Cup #67
Schade en aanrijdingen maakten eveneens een einde aan de ambities van twee andere Vlaamse teams: zowel VGL Racing (#67 - Kurt Bultynck-Steven De Troyer-Geert Vandenbussche-Karim D'Hondt-Christophe De Smet) als PVT Motorsport (#293 - Pierre Vauterin-Thomas Vauterin-Jan Crommelinck) kwamen de acht uur in Spa-Francorchamps niet zonder brokken door. Voor het West-Vlaamse team een bijzonder zuur verdict, want een algemene top 10-plaats behoorde zeker tot de mogelijkheden.

Tot slot nog een woordje voor de prachtige strijd tussen twee Vlaamse teams in de Evo2-klasse van de VW Fun Cup powered by Hankook. SGRT.be leek met de #254 af te stevenen op een tweede overwinning van het seizoen, maar een oponthoud in de slotfase bezorgde kampioenschapsleiders JUSI Racing toch de grootste beker.

De Hankook 25 Hours, de vierde manche van de VW Fun Cup 2019, vindt plaats tijdens het weekend van 13 en 14 juli.

Foto's: Kronos Events - LetihonSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in VW Fun Cup op vrijdag 31 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Franco Fun Festival.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons